Kısa Film Yarışmasına 60’tan Fazla Öğrenci Katıldı !

Okulumuzun, Frankofoni Festivali kapsamında düzenlediği Kısa Film Yarışması, gerçek bir başarıyla sonuçlandı : farklı seviyelerden 60’tan fazla öğrencinin katıldığı ve orijinal, yaratıcı ve Fransızca olarak hazırlanan kısa filmlerden bir şölen ! Lisemizin orkestrası geceyi Fransızca şarkılarla renklendirdi . J. Demy’nin ünlü « İkiz kız kardeşler »’i salonu kaplarken sahnede gerçekten de Saint Benoît Lisesi’nin ikiz kız kardeşleri, iki öğrencimiz vardı !
2015 Kısa Film Yarışmasının en iyilerini burada bulabilirsiniz.
Kazananlar tabletlerle ödüllendirildi.

Üç üyeden oluşan jürimiz, Fransız Kültür Merkezi, Fransızca İşbirliği Ataşesi Marie-Christine Jung, Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Toy ve Kısa Film Uzmanı Frankofon yönetmen İlker Canikligil, öğrencilerin çalışmalarını izleyip en iyilerini seçmek amacıyla bir araya gelmişlerdi.
Seçimi yapmak oldukça zordu çünkü katılan öğrencilerimiz, en iyi örnekleri ortaya çıkarmak için büyük emek vermişlerdi. Komedi, dram, fantastik, gerilim, belgesel ya da reklam, tüm türler bu sinematografik yapımlar içinde yer almışlardı..
Bu sinema akşamına duygu dolu anlar ve heyecan hakimdi…
Ödüller verilirken velilerimiz ve davetliler büyük ekranda bu yeni yetişen yönetmenler, aktörler ve montaj ustaları tarafından yaratılan farklı videoları seyrettiler.
Katılımcıların her biri gururla katılım sertifikasını aldı.
Kategorilerinde başarılı olan bir çok öğrenciye ödül olarak tablet verildi.

015 Kısa Film Yarışmasının en İyileri

Kısa Filmin Adı
Öğrenciler
Ödül
Le croissant de l’assassin
Ata Aydin
Ozan Dokur
Bakican Gençtürk
Emircan Batum
Jüri Büyük Ödülü
Les personnages
Deniz Bayazıt
Esen Bayazıt
En İyi Kısa Film Ödülü
La pâte à crêpes
Umut Güven
Devrim Sariçiçek
Özgünlük Odülü
Comment manger et acheter un Petit Beurre ?
Berk Göktaş
Efe Ayanoğlu
Edmond
Meric Öztaş
Akın Ayhan
La réflexion
Onur Sürücü
Didem Çakıroğlu
Özel Beğeni Ödülü

Tüm kazananlar ve katılımcıları tebrik ederiz. Seneye görüşmek üzere !