Kesin Kayıt Sırasında Yapılması Gereken İşlemler

Kesin kayıt yaptırmak için okulumuza gelecek veli adaylarımızın aşağıdaki bilgileri dikkatle okumasını tavsiye ederiz.

Okulumuza kesin kayıt yaptırmak için gelirken BURADA listelenen tüm evrakı yanınızda getirdiğinizden emin olunuz.

Aday öğrenci Asil Listede ise:

Öğrenci velisi, Asil Liste kayıtları için ayrılan süre içerisinde kayıtlarını tamamlar. Sürelerle ilgili bilgi almak için BURADA bulunan Kayıt Takvimini inceleyebilirsiniz.

Asil Liste Kayıt Aşamaları:

1. Öğrenci Kayıt Sözleşmesini ve  Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği doldurulup imzalanması gereken Aydınlatma Metni ve Açık Rıza Onaylarını ve Kayıt Feragatname Belgesini zaman kazanmanız açısından mümkünse önceden bastırıp doldurabilirsiniz. Eğer bu belgeleri önceden bastırma imkânınız yoksa bunları kayda geldiğinizde okulumuzdan da temin edebilirsiniz.
  2. Kayıtla ilgili tüm belgeleri doldurunuz ve imzalayınız. Kayıt için istenen öğrenciye ait fotoğrafların arkasına öğrenci isim ve soyadını yazınız.
  3. Ödeme işlemleri:
    • Peşin ödeme yaptıysanız banka dekontu ile birlikte doğrudan kayıt masalarından birine gidebilirsiniz. Banka dekontu cep telefonu veya bilgisayarınızda kayıtlıysa yazdırmak için görevlilerimizden yardım alabilirsiniz.
    • Taksitli ödeme seçenekleri ve/veya kredi kartı ile ödeme yapmak için kayıt bürosunun üst katında yer alan banka gişelerine gidiniz. İlk taksit ödemesini mobil bankacılık hizmeti kullanarak cep telefonunuzdan yapabilirsiniz. Bu durumda dekont bastırmak için görevlilerimizden yardım isteyebilirsiniz.
    • Peşin veya taksitli ödemelerin yapılacağı banka hesap bilgisine BURADAN ulaşabilirsiniz.
  4. Ödeme işleminizi yaptıysanız/ bitirdiyseniz görevlilerin yönlendirmelerine uyarak kayıt bürosunun alt katından yer alan kayıt masalarından birine gidiniz.
  5. Sizden istenen tüm evrakı kayıt masasındaki görevliye teslim ediniz.
  6. Kayıt görevlisinin işlemleri tamamlamak için sizden birkaç tamamlayıcı bilgi isteyerek bunları kayıt sistemine girecektir.
  7. Kayıt görevlisi işlemleri bitirdiğinde kaydın tamamlandığına dair bir belgeyi iki nüsha halinde basarak imza altına alacak ve bir nüshayı saklamanız üzere size teslim edecektir. Kayıt işleminiz böylece tamamlanmış olacaktır.

Aday öğrenci Yedek Listede ise:

Öğrenci velisi Yedek Liste kayıtları için öngörülen saatten en az 10 dakika önce okula giriş yapmalıdır. Yedek Liste kayıtları saatleri için BURADA bulunan kayıt takvimini dikkatle okumanız gerektiğini hatırlatırız.

Asil Liste Kayıt Aşamaları:

1. Yedek Liste kayıtlarının başlangıcı için verilen saatte okul kapıları kapatılır ve dışarıdan kimse alınmaz.
  2. Okul girişinde iç kapıdaki görevlilere öğrenciye ait kimlik belgesi (aslı veya fotokopisi) veya puan kartını gösteriniz, kayıt listesinde öğrencinin isminin karşısına imza atınız.
  3. Öğrenci Kayıt Sözleşmesini ve  Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği doldurulup imzalanması gereken Aydınlatma Metni ve Açık Rıza Onaylarını ve Kayıt Feragatname Belgesini zaman kazanmanız açısından mümkünse önceden bastırıp doldurabilirsiniz. Eğer bu belgeleri önceden bastırıma imkânınız yoksa bunları kayda geldiğinizde okulumuzdan da temin edebilirsiniz.
  4. Kayıtla ilgili tüm belgeleri doldurunuz ve imzalayınız. Kayıt için istenen öğrenciye ait fotoğrafların arkasına öğrenci isim ve soyadını yazınız.
  5. Okul kapılarının kapanmasının ardından Yedek Liste okul görevlileri tarafından okunmaya başlar. Adınız okunduğunda size üzerinde numara yazılı bir kupon verilecektir. Bu sizin kayıt hakkı kazandığınızı gösterir. Bu andan itibaren kayıt formalitelerine başlayarak en kısa zamanda bitirmelisiniz.
  6. Ödeme işlemleri:
    • Kayıt için peşin ödeme seçeneğini seçtiyseniz ödemenizi cep telefonu üzerinden mobil bankacılık hizmetlerini kullanarak yapabilir, banka dekontunu yazdırmak için görevlilerimizden yardım alabilirsiniz.
    • Taksitli ödeme seçenekleri ve/veya kredi kartı ile ödeme yapmak için kayıt bürosunun üst katında yer alan banka gişelerine gidiniz. İlk taksit ödemesini mobil bankacılık hizmeti kullanarak cep telefonunuzdan yapabilirsiniz. Bu durumda dekont bastırmak için görevlilerimizden yardım isteyebilirsiniz.
  7. Ödeme işleminizi yaptıysanız/ bitirdiyseniz görevlilerin yönlendirmelerine uyarak kayıt bürosunun alt katından yer alan kayıt masalarından birine gidiniz.
  8. Sizden istenen tüm evrakı kayıt masasındaki görevliye teslim ediniz.
  9. Kayıt görevlisinin işlemleri tamamlamak için sizden birkaç tamamlayıcı bilgi isteyerek bunları kayıt sistemine girecektir.
  10. Kayıt görevlisi işlemleri bitirdiğinde kaydın tamamlandığına dair bir belgeyi iki nüsha halinde basarak imza altına alacak ve bir nüshayı saklamanız üzere size teslim edecektir. Kayıt işleminiz böylece tamamlanmış olacaktır.