Kardeş Okullar Kulübü

Kulübün Adı :   Kardeş okul / Aide aux écoles
  Dil :   Türkçe / Fransızca

Kulüp tanıtımı :

Kulübümüzde başta “Kardeş Okulumuz” olmak üzere, ihtiyacı olan okul ve kurumlara yardım etmek için çalışıyoruz.
Gıda, kıyafet ve çeşitli eşya tedariği yapıyoruz.

Kulüp amaçları :

• Çeşitli nedenlerden dolayı toplum hayatına adapte olamayan bireyleri topluma kazandırmak.
  • “Kardeş Okulumuzdaki mülteci çocukların okula ve çevreye uyum sağlamalarına yardımcı olmak.
  • Onlara hoş vakit geçirtip kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek.

Kulüp projeleri / etkinlikleri” :

•  “Kardeş Okulumuza ziyaret gerçekleştirip birlikte aktiviteler gerçekleştirmek.
  •  Çocukları mutlu edip birkaç saat birlikte güzel duygular paylaşmak.
  • “Kardeş okulu “ okulumuza davet edip onlara okulumuzda çeşitli etkinliklerle hoş vakit geçirmek.
  • Yeni yıl hediyeleri tasarlamak.
  • Gıda yardımı organize etmek.

Gerçekleştirilen etkinlikler

• Yılbaşı öncesi “Kardeş Okul” öğrencilerini ziyaret ve öğrencilerle yılbaşı tebrik kartı yapma ve yazma atölyesi. Öğrenciler yeni yıl dileklerini kartlara yazdılar. Öğrencilerimiz hazırladıkları yiyecekleri arkadaşlarına ikram ettiler ve çok güzel bir paylaşım gerçekleşti.
  • Mülteci çocukların yaşadıkları zorlukları öğrencilerimize hissettirip onlara yardım etme isteğini çocuklara aşılamak  için,
  • Saint-Joseph lisesinde düzenlenen ve yazar Zülfü Livanelinin de katıldığı atölyelere katıldık. Saint-Joseph lisesi öğrencileri Zülfü Livaneli ‘nin  “Huzursuzluk “ adlı kitabın üzerine sunum gerçekleştirdiler ve öğrencilerimizle aralarında etkili bir iletişim ortamı sağlandı.
  • “Kardeş Okul “ Öğrencilerimizi lisemize davet ettik. Öğrenciler öğrencilerimizin ve spor ve müzik öğretmenlerinin hazırladıkları
  • “Sosyal Dayanışma Kulübü “ile “Articana” yaşlılar evini ziyaret ettik. Öğrenciler hazırladıkları yiyecekleri ikram ettiler ve büyükleriyle sohbet ettiler.