Jacques Lacan Sempozyumu 3 : Çocukluk Çağı Nevrozu

Lacancı Forum Türkiye Psikanaliz Derneği İnisiyatifi

Bu sempozyumun ana teması, bir insanın hayatındaki en önemli aşamalarından biri olan çocukluktur. Bir bireyi anlamak için, en temel başlık budur. Çocukluk ne demektir ? Çocukluk Çağı Nevrozu hastalık mı yoksa kaçınılmaz bir durum mu ?

Sempozyumda öne çıkacak olan sorular bunlardır.

17 Eylül Pazar
8.30 – 16.00
Saint Benoît Lisesi – Silüet Salonu
lacanciforum@gmail.com

Bu toplantı Lacancı Forum Türkiye Psikanaliz Derneği tarafından Saint Benoît Fransız Lisesi işbirliği ile düzenlenmektedir. Ecole de Psychanalyse des Forums du Champ Lacanien merkezi Paris’te bulunan bir psikanaliz okuldur. Lacan Sempozyumu 3 : “Çocukluk Çağı Nevrozu” toplantısı Ecole de Psychanalyse des Forums du Champ Lacanien’in desteğiyle Zehra Eryörük, Ceren Korulsan, Özgür Öğütcen ve Colette Soler katılımıyla gerçekleşmektedir.

Sempozyuma katılım için www.lacanturkiye.com internet sitesi üzerinden programla ile ilgili bilgi edinebilirsiniz yada lacanciforum@gmail.com adresine mail atarak başvuruda bulunabilirsiniz. Sempozyum, Fransız lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Program :

8.30-9.00 : Kayıt

9.00-9.15 : Açılış Konuşması

9.15-11.15 : Colette Soler – “Çocukluk Çağı Nevrozunu Lacan’la Yeniden Düşünmek”

11.15-12.00 : Tartışma

12.00-13.00 : Öğle Yemeği

13.00-13.30 : Zehra Eryörük – “Çocukluk Çağı Nevrozu ve Öznenin Bölünmüşlüğü”

13.30-14.00 : Özgür Öğütcen – “Çocuğun Cinselliğin Gerçeği ile Karşılaşması”

14.00-14.30 : Ceren Korulsan – “Çocukluk, Rüyalar ve Kabuslar”

14.30-16.00 : Tartışma ve Kapanış

Konuşmacılar :

• Zehra Eryörük :

Psikanalist, Ecole de Psychanalyse des Forums du Champ lacanien okul üyesi, Forum du Champ lacanien du Brabant (Belçika) Derneği’nin kurucu üyesi va başkanı, Lacancı Forum Türkiye Psikanaliz Derneği’nin kurucu üyesi ve FCL-Brabant öğretim üyesi.

• Ceren Korulsan :

Psikiyatrist, psikoterapist, Özne Psikiyatri ve Psikoterapi Merkezi, Lacancı Forum Türkiye Psikanaliz Derneği’nin başkanı ve kurucu üyesi.

• Özgür Öğütcen :

Psikiyatrist, psikoterapist. Suret Psikokültürel Analiz Dergisi editörü, Özne Psikiyatri ve Psikoterapi Merkezi, Lacancı Forum Türkiye Psikanaliz Derneği’nin kurucu üyesi.

• Colette Soler :

Psikanalist. Colette Soler, Lacan’ın analizanı olmasının yanında, derneğin bağlı bulunduğu uluslararası EPFCL (Ecole de psychanalyse des forums du champ lacanien) kurumunun başlıca kurucularındandır. Colette Soler’in Fransızca yayınlanmış pek çok kitabı ve sayısız makalesi bulunmaktadır.