İTÜ Nükleer Enerji Konferansı

Bilimsel bir ziyaretin ardından, öğrencilerimiz aydınlatıcı bir sunum dinlediler

2018-2019 öğretim yılı, Fen Festivali kapsamında, 11. sınıf Fen öğrencilerimize, Nükleer Enerji konulu bir konferans vermek üzere, İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsünden, Yüksek Kimyager Sayın Zeyneb Camtakan'ı okulumuzda ağırladık.

5 yıldır süren eğitim odaklı bilimsel iş birliği!

Zeyneb Camtakan 2015 yılı Mayıs ayında gerçekleşen, İTÜ Nükleer Enerji Bilgilendirme Merkezi ziyaretimizle birlikte başlattığımız iş birliğimiz bu yıl 5. senesini doldurdu. Bu süreçte, her sene okulumuz Fen öğrencilerini Nükleer Enerji konusunda akıcı, kolay anlaşılır ve esprili anlatımıyla aydınlatmaya ve bu konuda güncel bilgileriyle her seferinde öğrencilerimizin takdirini ve hayranlığını kazanmaya devam etmiştir.

Etkileşimli ve dinamik bir buluşma

Zeyneb Camtakan, öğrencilerimizle etkileşimli bir biçimde sürdürdüğü konferansı süresince, nükleer enerjinin ne olduğu, üretiminde hangi kaynakların kullanıldığı, nükleer santrallerin çevre üzerine etkisi, dünya enerji üretiminde nükleer kaynakların oranı ve Türkiye’de nükleer santrallerin kurulması gibi konulara değinmiştir.

Öğrenilen bilgileri eğlenceli bir şekilde değerlendirmek için Kahoot Quizz…

Öğrencilerimiz keyifli bir anlatımla kendilerine sunulan bilgileri ilgiyle takip ettiler, bu konuda merak ettiklerini sorma fırsatı bulup konferans sonunda Kahoot bilgi yarışmasıyla öğrendiklerini değerlendirdiler.
Kahoot, aktarılan bilgilerin öğrenciler tarafından ne denli kavrandığını öğrenilip öğrenilmediğini eğlenceli bir şekilde kontrol etme yöntemi.

Konferansı izleyen Fen sınıfları öğrencilerimizin konferansla ilgili değerlendirmeleri şu şekilde:

Alper: Yüksek kimyager Zeyneb Camtakan nükleer enerji gibi ağır ve komplike bir konuyu bizim anlayabileceğimiz bir şekilde anlattı, zaten ilgilendiğim bu konuyu Zeyneb Camtakan’ın anlatımıyla ilgili bir şekilde dinledim. Bu konunun kapsamının genişliğini ve daha öğrenecek çok şey olduğunu anladım.

Berfin: “Çok sürükleyiciydi, hiç sıkılmadım. Sunumlar yeterli ve özenliydi.

Aslı: “Çok bilgilendirici ve eğitici bir sunumdu. Sunumdan çok keyif aldım.

Erdem: “İnteraktif ve bilgilendirici olması bu konu ile birleşince güzel bir sunum izledik.

Nur: “Eğitici ve bilgilendirici bir sunumu çok zevkli bir şekilde izledik. Zeyneb Camtakan’a bu ilgi çekici sunum için teşekkür ederiz.