İsviçreli Caz Grubu BConnected Silüet Sahnesindeydi!

Dünyaca ünlü grup öğrencilerimize özel bir konser verdi

22 Eylül günü Lise 4 ve Hazırlık Sınıfı öğrencileri sıra dışı bir gün yaşadılar. Öğrencileri Silüet Salonu’nda bir sürpriz bekliyordu.

İstanbul’daki İsviçre Başkonsolosluğu, Swiss Business Hub Türkiye (İstanbul’daki İsviçre’nin İhracat ve Yatırım Ofisi) ve Swiss Chamber of Commerce’in Türkiye (Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği) tarafından düzenlenen  ”İsviçre Günleri Istanbul 2022”(Swiss Days Istanbul 2022) kapsamında Türkiye’de bulunan İsviçreli caz grubu BConnected konser vermek üzere Silüet Salonu’ndaydı.

BConnected’in daima seyircisiyle yakın bir iletişim içinde olması ve bunu sergiledikleri performanslarında göstermeleri grubun en büyük özelliği!

Silüet Salonu’nu dolduran öğrenciler grubun bu özelliğine şahit olurken uluslararası jazz grubu, BConnected ritimleriyle öğrencileri büyüledi.

Grubun müzisyenleri, müzik kariyerleri boyunca dünyayı gezdiklerinden gittikleri her yeri anlatan şarkılar yazıyor. Konserde peş peşe parçalar çalındı. Seyirciler, “Bangkok”, “London” gibi besteler eşliğinde coştu, salonu adeta bir dans pistine dönüştürdü…

Bir de küçük sürpriz…

Yaklaşık 4 sene önce yine İstanbul’da Silüet Salonu’nda bir konser veren grup, o günlerde geldikleri İstanbul şehrinden ilham alarak yazıkları İstanbul adlı parçayı da ilk kez öğrencilere çaldılar.

Öğrencilerimiz sahnede

Çok güçlü bir müzik geleneği olan Saint Benoît Lisesi orkestra öğrencileri, dünyaca ünlü grup ile aynı sahneyi paylaşma şansına sahip oldular.

Bas gitarda Demir, davulda Cem, saksofonda Ata ve vokalde Bengisu Bconnected ile şarkıları icra ettiler ve sınıf arkadaşları onları dakikalarca alkışladı.

BConnected hakkında:

BConnected’in müziği, pop, funk veya elektro dokunuşların ikili bir karışımıdır. Grubun her üyesi olağanüstü olup seçkin müzisyenlerle çalışmış ve uluslararası bir deneyime sahiptir. Grup bu özelliklerini Miles Davis, Larry Carlton veya Brecker kardeşlerden etkilenerek almıştır. Müzik kariyerleri boyunca Asya’ya (Çin, Tayland, Güney Kore) turne düzenleyen, bconnected, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Fransa’da da sahne almıştır. Ayrıca, grup, Montreux Jazz Festivali, Cezayir Konstantin Dimajazz, Jazz Parade Fribourg, Pattaya’nın müzik Festivali, Shanghai Tiyatrosu, Shanghai Jazz Week Festivali,  Kunming sanatların Uluslararası Festivali, Bangkok dans ve müzik Festivali, Hong-Kong Uluslararası Jazz Festivali, Pekin Dokuz Kapı Jazz Festivali, Backstage Live Jazz Club Hong-Kong ve daha birçok prestijli festivallere katılmıştır.