İki dildeki MUN Kulübü Etkinliklerinin Kapsamı Genişliyor

Saint Joseph Lisesi MFINUE Konferansı

MUN kulüplerimiz - MFNU (frankofon) ve MUN (anglofon) – ulusal ve uluslararası konferans ve oturumlara artık daha çok katılıyorlar ve çok daha aktifler. Büyük bir canlılıkla yabancı bir dili pratik ederken güzel bir yurttaşlık eğitimi de alıyorlar.
Saint Joseph Lisesi MFINUE konferansındaydık.

MFNU kulübü, öncelikle güvenlik konseyinde Hollanda’yı ve İspanya’yı 10 temsilcisi ile çeşitli komitelerde temsil ederek, sonrasında da ekim ayında Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki FrMUN hazırlık çalışmalarına katılarak Birleşmiş Milletler deneyimini derinleştirdi ve geliştirdi.
Daha sonra, Saint Joseph Lisesi 6. MFINUE konferansı zamanı geldi… İki hafta önce, 3 gün boyunca oturumlarla dolu geçen bu konferansa coşkulu öğrencilerimiz aktif bir katılım gerçekleştirdiler. Her sene Moda’daki Saint Joseph Lisesi’nde düzenlenen MFINUE konferansı, New York Birleşmiş Milletler örgütünün alt kuruluşlarından biri olan Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler konferansı THIMUN’a bağlı olarak düzenlenmektedir.
İlgili web siteleri : www.mfinue.com et www.thimun.org)
Başkalarının durumunu anlayarak, fikir birliği içerisinde sorunlara çözüm önerileri getirilen bu konferanslar çaba gerektirmektedir.
Saint Benoît Lisesi’nin genç temsilcileri, düzenli bir şekilde yaptıkları hazırlıklar ve etkinliği düzenleyen Saint Joseph Lisesi tarafından sunulan tartışma oturumlarına aktif katılımlarıyla bu konferansların prensiplerine ne kadar sadık olduklarını gösterdiler.
Üç gün boyunca Ankara, İstanbul, İzmir ve Mısır’ın başkenti Kahire’deki okullardan gelen diğer gençlerle sadece Fransızca etkileşimde bulundular. Bu sene çok başarılı bir yenilik eklendi ve diğer MFNU tutkunlarıyla telekonferans yaparak sanal ortamda buluştular. Madrid Fransız Lisesi ve Grenoble l’Extarnat Notre Dame Lisesi’nden 12 genç de art arda iki gün boyunca düzenlenen oturumlara aktif bir şekilde katıldılar.

Katılan öğrencilere teşekkür ederiz, bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere !
Öğrencilerimiz yalnızca Türkçe ve Fransızca konuşmuyorlar, aynı zamanda İngilizce de konuşuyorlar, bu konferanslara aktif bir şekilde katılım için gerekli olan yüksek seviyedeki bilgi düzeyine sahipler.

Bizleri okul dışında böylesine başarılı bir şekilde temsil eden herkesi tebrik ederiz !