Her Öğrencinin İhtiyacına Göre Hazırlanmış İngilizce Dil Eğitimi

Farklılaştırılmış Bir Eğitim ve Bireysel Destek

Saint Benoît Lisesi, ortaokul eğitimini bitirmiş ve okulumuza kayıt yaptıran öğrencilere, iyi bir Fransızca eğitiminin (Label FrancEducation) yanında iyi bir İngilizce eğitimi (Resmi Cambridge Sınavları Merkezi) sunmaktadır.
Özellikle farklı orta okullardan mezun öğrencilerimizin farklı ihtiyaçlarla geldikleri için bu duruma uygun farklı ama etkili bir eğitime ihtiyaçları olduğu ortadadır.

Farklılaştırılmış ve Kişiye Göre Uyarlanmış Bir İngilizce Eğitimi

Derste kullanılan yöntem sayesinde, farklılaştırılmış İngilizce eğitimimiz bu ihtiyaca 4 şekilde cevap verir:

• Öğrenciyi, ihtiyaçlarını ve yeteneklerini ön planda tutar
  • Öğrencinin ihtiyaçlarına göre şekillenir
  • Öğrenciye uyarlanmış öğrenme platformları ve araçları sunar
  • Tüm öğrencilerin bilgiye ulaşmalarını, bilgiyi kullanmalarını ve ona göre davranmalarını sağlar.

Farklılaştırılmış eğitim, öğrencinin kazanım düzeyindeki gelişmeyi izleyen bir eğitimdir. Farklılaştırılmış eğitim, grubun bütününü göz ardı etmeden öğrencinin kişiliğini dikkate alır. Böylece öğretmen, kullandığı bu yöntem sayesinde dil eğitiminde öğrenciye adım adım eşlik eder.

Farklılaştırılmış ve kişiye göre hazırlanmış eğitimimizde öğrencinin bir birey olduğunun farkındayız. Öğrenciyi bir bütün olarak ele alırız. Farklılaştırılmış öğrenim araçlarının öğrenciye göre uyarlanmış bir eğitim süreci sunması sayesinde öğrenciler kendi düzeylerine uygun dil becerileri edinebilirler. Böylece öğrenci, bağımsız bir şekilde hareket eder ve kendi öğrenme sürece etkin bir biçimde katılır.

Mesleki ve Kişisel Geleceği Şekillendirmede Saint Benoît’nın Gücü: Üç Dilde Eğitim

Köklü tarihi olan bir eğitim kurumu olarak günümüzün bilimsel, ekonomik ve sosyal yaşamında İngilizce dilinin öneminin farkındayız. Öğrencilerimizin önemli bir bölümü, İngilizce konuşulan ABD, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerdeki üniversitelere veya Türkiye’de İngilizce eğitim veren üniversitelere yönelebiliyor. Dolayısıyla, onları bu tarz üniversitelere ve dünyaya hazırlamak bizim görevimiz.

Kullandığımız program öğrencilerimizin hem üniversiteye hem de iş hayatına hazır olmalarını sağlıyor.

Öğrenciler Tarafından Çok Beğenilen Pratik Bir Metod

İngilizce derslerinde kullanılan interaktif ders kitabının yanında Achieve3000 adında bir bilgisayar programından da yararlanıyoruz.

Achieve3000 programı, öğrencinin İngilizce okuma becerisini bir test ile ölçerek başlar.

Bu sınavın sonunda program bir Lexile Score’u (okuma beceri puanı) belirler ve daha sonra öğrencinin her okuduğu makalenin zorluk derecesini bu puanı temel alarak ayarlar. Başka bir deyişle, bir sınıftaki tüm öğrenciler aynı makalenin zorluk derecesi ve kelime dağarcığı kendi seviyelerine uyarlanmış halini okur.

Amacımız, öğrencimizin İngilizce konuşma konusundaki özgüvenini ve akıcılığını geliştirmek için öğrenci merkezli bir eğitim uygulamakta ve öğrencilerin farklı İngilizce seviyelerine uygun hareket etmektir.