Hazırlık Sınıfları Montaigne İle “Deniyorum” Diyor…

Türkçe - Fransızca Disiplinler Arası Proje

“Şu kesin ki çocuğa kendiliğinden bir şey yapmak özgürlüğünü vermemekle onu korkak bir köle durumuna sokuyoruz” diyor Montaigne. Biz bu özgürlüğü sonuna kadar verdik. Öğrencilerimiz, Türkçe dersinde okudukları Montaigne’e ait “Denemeler” kitabından yola çıkarak hem hayatı deneyimlediler hem de deneyimlerini Türkçe-Fransızca ortak bir projeye döktüler.

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, “Denemeler”i okudular, Türkçe öğretmenlerinin rehberliğinde metinleri incelediler, denemelerden birini seçerek öne çıkan kavramı belirlediler. Kavram üzerine düşünen, hayatı gözlemleyen öğrencilerimiz en sonunda o kavramın kendi hayatlarında ne ifade ettiğini ortaya koydukları ürünlerle yansıttılar. Bunu yaparken farklı sanat dallarından faydalandılar. Kavramlar üzerine denemeler yazan, afişler hazırlayan, videolar çeken, görsel sanatlar ile yeteneklerini sergileyen öğrencilerimiz yaratıcılıklarını kullandılar.

Zümreler arası iş birliği çerçevesinde Fransızca öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerimiz dil öğrenimini desteklemek için kelime bulutları hazırladılar ve kavramların Fransızca-Türkçe karşılıklarını bularak bu kelimeleri dijital bir uygulama ile bir araya getirdiler.

Sizleri bu hür ve yaratıcı dehalardan çıkan ürünleri

görmeye davet ediyoruz.

Öğrencilerimizin

Deniyorum – J’essaie

adlı sergisine hepinizi bekliyoruz.

______

24 Mayıs Perşembe