Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme Toplantısı

Değerli Velilerimizi Ağırlamak İçin Uzaktan Toplantı

Benzeri görülmemiş bir okul başlangıcı, alışılmadık bir toplantı
İki hafta önce, bütün Hazırlık sınıfı öğrencileri, sanal sınıflarında, okula başladılar. Yeni arkadaşlarıyla, hayatlarının en güzel anlarını paylaşacakları, beraber mutlu bir beş yıl geçirecekleri arkadaşlarıyla karşılaşmaktan mutluluk duydular.
Ve, 8 ve 9 Eylül günlerinde, Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizin velileri iki seferde gerçekleşen bilgilendirme toplantılarına katılmak için ekranlarının başında randevulaştılar.

Okul Müdürü, Türk Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısının konuşmaları

Bütünsel Eğitim projemiz, dört yüz yıldan fazla bir tarihi geçmişe sahip bir kurumun değerlerine sadık kalarak, çocuğun yalnızca kendine ait şahsiyetinin tamamının gelişmesine katkıda bulunur. Okul Müdürü Sayın Pierre Gentric velilere hitap ediyor :

“Birlikte beş sene geçireceğiz, çocuğunuzun başarısına katkıda bulunacağımız beş seme. Önceliğimiz sizin çocuğunuz. Çocuğunuz “tek” ve, biz onu, hümanist yaklaşımımızda, bir insanın gelişmesinde mutlak boyutlar olan bilişsel boyut, sosyal ve ahlaki boyut, duygusal boyut, dilsel boyut ve bedensel boyutları dikkate alarak, özellik, yeti ve kabiliyetlerine saygı duyup, geliştirerek yetiştireceğiz.
Bize güvendiğiniz için size teşekkür ederiz, size ihtiyacımız var, çocuğunuzu büyütmek için sizin yardımınıza ihtiyacımız var.
Aramızdaki fiziksel mesafeye rağmen, çocuklarınıza, öğrencilerimize yakınız.
Sizi dinlemek ve çocuğunuzun yanında yer almak, ona eşlik etmek için Okul İdaresinin ve Saint Benoît Lisesi eğitim kadrosunun tamamının burada olacağından emin olun.”

Saint Benoît Lisesi Okul Müdürü Sayın Pierre Gentric Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin velilerini işte bu temel eğitim ilkeleriyle karşıladı.

Daha sonra söz alan Okul Türk Müdür Başyardımcısı Sayın Serhat Yalamanoğlu velilere kurumumuzu çok değerli bir eğitim geçmişi örneği haline getiren değerlerden söz etti. Sayın Yalamanoğlu Lisenin öğrencilerimizin okula gelişiyle birlikte “tam” olacağını sözlerine ekledi. Sayın Serhat Yalamanoğlu sözlerine velilere hoşgeldiniz diyerek ve öğrencilerimize bu beş yıl sürecek uzun eğitim hayatı boyunca başarılar dileyerek son verdi.

Hazırlık Sınıfları Müdür Yardımcısı Sayın Murat Balkış, velilerimize Eğitim ve Öğretim yılı işleyişinden, okulumuzun bu Uzaktan Öğretim döneminde uygulamaya koyduğu planlamadan, okul takviminden ve idari işleyişten bahsetti. Sayın Murat Balkış velileri bu Uzaktan Öğretim dönemi boyunca gerçekleşecek olan öğrenci takibi, etkinlikler ve değerlendirme konusunda da bilgilendirdi.

Aktif ve sürekli öğrencilere kulak veren bir Rehberlik Servisi

Seviye Rehberlik ve Psikolojik danışman öğretmenimiz Sayın Pelin Özerden Hazırlık Sınıfı Rehberlik Servisi programı ile her bir bireyin “tek” olduğu ilkesinden yola çıkarak öğrencileri daha iyi tanımak adına onlarla gerçekleştirdiği bireysel görüşmeler hakkında velileri bilgilendirdi.
Bu görüşmeler esnasında, öğrencilere verilmesi gereken psikolojik desteğin bilincinde olan Sayın Özerden özellikle öğrencilerimizin lise hayatına entegre olmalarını ve uyum sağlamalarını kolaylaştırma yöntemleri üzerinde duruyor.
Sayın Özerden ayrıca yeni bir dili iyi öğrenmeleri için öğrencilerimize eşlik ediyor ve onlara çalışma yöntemleri hakkında bilgi veriyor.

Pedagojik içerikler hakkında akademik bilgiler

Daha sonra, değişik pedagojik birimlerin pedagojik sorumluları veya Koordinatör öğretmenleri söz alarak velilere ekiplerindeki öğretmenleri tanıttılar.
Bunun devamında velilerimiz bu Hazırlık senesinde öğrencilerimizin göreceği 7 farklı dersin içerikleri ve amaçları hakkında bilgilendirildi.
Pedagojik sorumlularımız veya Koordinatör öğretmenleri sanal sınıf ve gerçek sınıf ortamında kullanılan dijital ve didaktik yöntem ve tekniklerden bahsettiler.
Çocuklarının önümüzdeki yıllarda alacakları Eğitimini bize emanet ettikleri için öğrenci velilerimize teşekkür ederiz.

Bütün Hazırlık Sınıfı öğrencilerimize mükemmel bir eğitim yılı dileriz!

HAZ. A, B, C ve D sınıfları toplantı sunumu HAZ. E, F, G ve H sınıfları toplantı sunumu