Hazırlık Öğrencilerimizin Mezunlarımızla Buluşması!

Hazırlık seviyesi öğrencilerimizin önlerinde, uzun bir lise hayatı var.
Bu zaman içerisinde, hem Saint Benoit Lisesi öğrencisi olmanın zevkini tadacaklar, hem de hayata dair birçok şey öğrenecek ve hayallerini gerçekleştirecekler.
Saint Benoît Lisesindeki hayat hakkında bilgi sahibi olmaları için, onları, daha önce bu yoldan geçmiş olan mezunlarımızla buluşturmaktan daha iyi bir yöntem olamaz.

Saint Benoit Lisesi Öğrencisi ve Mezunu Olmak…

• Öğrencilerimize ne gibi avantajlar sağlayacak, hangi kapıları açacak?
  • Mezun olduktan sonra seçenekler neler?
  • Öğrendikleri Fransızcayı nerelerde kullanacaklar?
  • Gelecek planları için lise hayatında neler yapabilirler?
  • Yurtdışında/Yurtiçinde okumanın avantajları, zorlukları neler?
  • Şu an öğrendikleri dersler onlara ileride nerede, nasıl fayda sağlayacak?

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, bütün bu soruların cevaplarını kendileriyle aynı yollardan geçmiş, daha sonra kendi kariyerlerini çizmiş mezunlarımızla bir araya gelerek buldular. Bu buluşma, aynı zamanda, onların bir hedef belirlemesini ve bu hedefi gerçekleştirmek için ilk adımı atmalarını da sağladı.

Üniversiteye Doğru Projesi

Mezunlarımızla gerçekleştirdiğimiz buluşmaların ikincisi 16 Haziran Çarşamba günü, rehberlik dersinde gerçekleşti. Bu serinin ilki ise 10 Mart Çarşamba günü gerçekleşmişti.

Bu seferki konuklarımız, Toulouse da hukuk okuyan Gökhun, Strasbourg Da hukuk okuyan Melissa ve ISC Paris Business School’da okuyan Fırat’dı .

Çok keyifli geçen bu söyleşide, mezun öğrencilerimiz kendi kariyer planlarından, lisedeyken,hedeflerine laşmak için attıkları adımlardan bahsettiler. Aynı zamanda, öğrencilerimizin, Fransa’da okumak ve yaşamakla ilgili, sordukları soruları cevapladılar.

Üniversiteye Doğru Projemiz kapsamında, öğrencilerimize, kendileri için en doğru olan kariyer yollarını bulmaları için destek olmaya, çeşitli etkinliklerle devam edeceğiz.

Söyleşimizin tamamına internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

Saint Benoît Lisesi’nde birlikte büyüyor, birlikte öğreniyoruz!