Hazırlık Öğrencileri, Velilerini “Saint Benoît’da Küçük Paris” Gösterisine Davet Ettiler !

Öğrenmenin ve keyfin bir arada olduğu pedagojik bir proje

"Saint Benoît’da Küçük Paris" Frankofoni Festivali’nin vazgeçilmez bir etkinliği haline geldi !
Hazırlık sınıfı öğrencileri her sene mart ayında, Fransızca öğrenmenin ve eğlencenin bir arada olduğu bu etkinliğe büyük bir coşkuyla katılıyorlar.
Paris dekoru içinde, velilerine, Fransızların günlük hayatından eğlenceli skeçler sunuyorlar ve ardından ödül almak için "Küçük Paris Oscar Ödül Töreni''ne katılıyorlar !

“Saint Benoît’da Küçük Paris” – Fransızca etkinlikler : Simülasyon

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, bir hafta boyunca, Fransızların günlük yaşamından kesitler canlandırmak üzere lise bahçesine kurulan, 11 butiğin yer aldığı bir Paris sokağındaydılar : “Pharmaci-E” eczanesi, “Romarin” restoranı, “Chez Mamie Lasanté” bakkalı, “Commissariat du XVIème” karakolu, “Nemo” balıkçısı… Öğrenciler, Fransız sokağı dekorlarını kurarken tamamen hayal güçlerini kullandılar.

Skeçlerini sunmadan önce birçok pedagojik aşamadan geçildi : özgün metinleri okuma, hayali bir kimlik oluşturma, Paris’te günlük hayata dair sahneler yazma,…
Velilerinin de davet edildiği iki akşam, skeçlerini canlandıran hazırlık sınıfı öğrencileri, gösterileri hayranlıkla izleyen kalabalık  bir grubun karşısında, Fransızca öğretmenlerinin yardımıyla yaptıkları çalışmaları sunmaktan büyük keyif aldılar.
Öğrenciler rollerini büyük bir ustalıkla canlandırırken, veliler de onların bu coşkusu karşısında tüm içtenlikleriyle güldüler.
Eğlenerek öğrenmek ne büyük bir mutluluk !

Küçük Paris Oscar Ödül Töreni

Gösterilerin ardından, sıra hazırlık sınıfı öğrencilerinin sabırsızlıkla bekledikleri vazgeçilmez ve ünlü “Küçük Paris Oscar Ödül Töreni”ne geldi !

Törende, 15 Oscar ödülü sahiplerini buldu… Her ödül kategorisinde, 3 “aday” gerçek Oscar törenlerini aratmayan fon müziğiyle ilan edildi. Silüet salonunda gerçekleşen tören sırasında kalpler tüm hızıyla çarpıyordu… Heyecan doruktaydı ! Ünlü sinema oyuncularına yakışır bir ortam vardı… Açıklanan her ödülde salonda büyük bir sevinç yaşanıyordu ! Öğrenciler, arkadaşlarının yoğun alkışları eşliğinde sahneye koşarak ödüllerini alıyorlardı… Ortam şahaneydi !

Ama etkinlikteki en önemli başarı, öğrencilerin Fransızcayı kullanma performanları oldu. Bu performans, Hazırlık öğrencilerinin her biri için Oscarlar’dan daha değerli bir hediye oldu.

15 Oscar heykelciği öğrencilere dağıtıldı. Ödüllerini alan öğrenciler oyuncu, yönetmen, figüran, dekoratör, kostüm tasarımcısı gibi görevler üstlenmiş oldukları ve Fransızca öğretmenleriyle birlikte aylardır üzerinde çalıştıkları bu projeye katılmaktan büyük gurur duydular.

Herkesi kutluyoruz !
Seneye “Petit Paris”nin butiklerinde