Günlük Hayatta Frankofoni : Saint Benoît’da “Küçük Bir Paris”

Okul bahçemizde Paris mahallesi : Fransızca’yı eğlenerek öğrenmek !

Hazırlık sınıfında Fransızca derslerinin öncelikli amaçlarından biri, öğrencilerin gündelik hayattaki ve okul hayatındaki iletişim becerilerini en iyi hale getirmektir. Bu, aynı zamanda öğrencilerimizin gelecekteki eğitim hayatlarında başarılı olmalarının vazgeçilmez bir ön koşuludur. Biz de onların liseye uyum sağlamalarını destekleyerek onlara yardımcı oluyoruz.

Saint Benoît Lisesi’nde Paris mahallesini yaşamak !Bu nasıl mümkün olur ?Yemek siparişi vermek, stüdyo daire kiralamak, alışveriş yapmak, yol sormak gibi bir sürü sıradan, günlük iletişim şekilleri.

Tüm bunlar çok basit gibi görünmekle birlikte karşılıklı iletişimde , üç büyük beceri çeşidi gerektirir :

- Dil becerisi : Dilbilgisi yapılarını ve iletişim için gerekli sözcükleri bilmek.

- Toplumsal dilbilim becerisi : Konuşmayı, hitap edilen kişiye göre uyarlamak.

- Kültürel beceri : Karşılıklı anlaşmada gerekli olan görgü kurallarını bilmek.

2013 yılından bu yana her sene, Lisemiz « Gerçek boyutlarında bir Fransız mahallesi » modeli oluşturuyor. ».
Bahçede yaklaşık 700 m² ’lik bir alana yayılan butikleriyle ve mağazalarıyla (çiçekçi, fırın, bakkal, banka…) Paris semti yer alıyor. Okulumuz Fransızca öğretmenlerinin pedagojik amacı, öğrencilerin canlandırdıkları rollerle ve derste edindikleri iletişim becerileri ile kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktır.
Saint Benoît’daki küçük Paris’in dekorunu çok beğenen öğrenciler bu mahallede Fransızca konuşuyorlar !

« Günlük hayatta Frankofoni » projesi hazırlık sınıfında konuşma dersi kapsamında başlatıldı. Mart ayında Frankofoni sırasında oluşturulan Fransa atmosferinde, günlük hayattan skeçler oynanarak projenin doruk noktasına ulaşılıyor.

Veliler 28 Mart Cuma günü gösteriye davetliler !

Derslerde geliştirilen tüm bu beceriler, Fransızca öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen yazı atölyeleri ve skeçlerle yeniden güncelleniyor.

Yapılmakta olan çalışmayı fotoğraf galerisinde keşfedebilirsiniz !