Grand Théâtre Tiyatro Topluluğu ile Masal Sahneleme Çalışmaları

12-23 Mart 2018 tarihleri arasında Lise 1 öğrencilerine yönelik atölyeler

Saint Benoît Lisesi, 2018 Frankofoni festivali kapsamında, "Compagnie Grand Théâtre" tiyatro topluluğunu sahnesinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyor.

Sahneleme çalışmaları çerçevesinde, Lise 1 öğrencileri yaratıcı yazarlık atölyelerinin sonucunda, “Güzel ve Çirkin” masalını sanatsal ve eğitici bir proje halinde hazırlayıp sunacaklar.

Compagnie Grand Théâtre kimdir ?

La Compagnie Grand Théâtre  2007’den bu yana, Montreuil, Seine-Saint-Denis’de yerleşiktir ve Paris ve civarında temsillerini sürdürmektedir. Kuruluş yılı olan 2006’dan beri gösterilerini tiyatrolarda, festivallerde ve okullarda sunmak üzere yurt dışı ve yurt içi sahneleri gezmektedirler.

Saint Benoît Lisesi öğrencileri ile masal ve anlatım atölyeleri

Yaratıcı yazarlık atölyesi ile başlayan çalışma, öğrencileri olağanüstü masalların edebi özellikleri üzerine düşünmeye yöneltiyor, proje canlandırma çalışmaları ile devam ediyor. Söz, ses, telaffuz, tonlama ve sahneleme, sanatsal ve pedagojik çalışmanın ana hatları.

Atölyelerin amaçları

Compagnie Grand Théâtre tiyatro topluluğunun yönetmeni ve oyuncuları tarafından yönlendirilen sahneleme çalışmaları, öğretmenlerin belirlediği hedeflere uyum sağlıyor :

• Edebi bir tür üzerinde çalışmak : Olağanüstü masallar ve özellikleri (anlatım şeması, basit sahneleme şeması, ifadede vurgulamalar…)
  • Gruplar halinde yaratıcı anlatım çalışması yapmak
  • Yazılan hikayeleri seslendirmek ve canlandırmak
  • Profesyonel tiyatrocuların katılımı sayesinde öğrenci çalışmalarını değerlendirmek

Tiyatro oyunu ve söyleşi, Georges Dandin

22 Mart saat 11:40’da, sıra öğrencilerin, Compagnie Grand Théâtre ile birlikte çalışmasına gelecek. Molière’in “George Dandin” oyununun interaktif olarak sergilenmesinin ardından, sanatçılar öğrencilerle söyleşecekler.

Bir varmış bir yokmuş… Lise 1 öğrencileri yazdıkları masalı sahnede oynuyorlar !

21 Mart 2018 saat 18:30’da, öğrenciler velilerine ve diğer izleyicilere kendi yaptıkları çalışmayı sunmaktan büyük keyif alacaklar. Her öğrenci, “Güzel ve Çirkin” masalı üzerine kendi uyarlamasını sunacak.

Sayın Velilerimiz, geleceğin oyuncuları çocuklarınızı alkışlamak üzere, katılımlarınızı bekliyoruz !