Gördük… Duyduk… Paylaştık… Projemiz Son Hız Devam Ediyor !

GETEM işbirliği ile SB Sesli Kitap Kulübü

Lisemizin Sesli Kitap Kulübü “Seslendirmeye Uygun Okuma Teknikleri” konulu eğitim programına tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı, eğitmen ve eski mezunlarımızdan İlham Erdoğan’ın atölye çalışması ile devam etti.

Okulumuz mezunlarından İlham Erdoğan, “Etkili Konuşma ve Seslendirme Atölyesi” kapsamında öğrencilerimizle bir araya geldi. “Saint Benoît’lı olmak” üzerine sıcak bir söyleşiyle başlayan çalışmamız sözcüklerin gerçek değerlerini daha çok hissettirdi, konuşma ve okumanın hafife alınmaması gerektiğini vurguladıOkumada ses-nefes kullanımının önemini yansıtan alıştırmalardan, “dilde doğru bildiğimiz yanlışlar” a uzanan yolculuğumuz çok önemli bir durakta noktalandı: Bilgi! “Bilgimize ne kadar güvenirsek o kadar iyi konuşur o kadar doğru okuruz.”Katılımcı öğrencilerimizin çalışma sonrası düşünceleri, kazanımların yerine ulaştığını göstermesi açısından memnun ediciydi.İlayda GÜLER : Görme engelliler için yapacağımız sesli kitap okuma projesinin ilk adımı kelimeleri ve sesleri nasıl kullanmamız gerektiğine yönelik hem eğitici hem de keyifli bir çalışmaydı. Yanlış bilinen Türkçe kelimeler, vurgulama ve tonlama kuralları hakkında bizlere verdiği bilgiler için İlham Erdoğan’a tekrar teşekkür ediyorum.

İrem KALAYCIOĞLU : Özellikle biz tiyatro kulübü öğrencileri için çok verimli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bu işin mutfağında olan birinden diksiyon üzerine böylesine bilgiler almak çok güzeldi.

Ceren GÜNDÜZ : Çok verimli bir toplantıydı. İlham Erdoğan’ın sıcak sohbetiyle diksiyon ve doğru konuşma hakkında hayatımız boyunca aklımızda bulunması gereken bir çok şey öğrendik.

Elif Ece KERMAN : Seslerle, kelimelerle ve okumayla oldukça ilgili biri olduğum için bu etkinliğe katılmayı istedim. Umduğumdan daha fazla kazanç elde ettim. Hep birlikte, diksiyon hakkında yanlış bildiklerimizi düzeltme şansını yakaladık. İlham bey enerjisi ve iletişim yeteneği güçlü biri, tekrardan okulumuza gelmesini ve daha uzun süreli bir konferans yapmasını temenni ediyorum.

Yeraz MOR : Çok verimli bir çalışmaydı, diksiyonun önemi, vurgu ve tonlama açısından çok şey öğrendim.