Hazırlık Sınıfları kontenjanımız dolmuştur. 21 Ağustos tarihinde başlayacak Nakil Döneminde kontenjan açılması durumunda sitemizden duyuru yapılacaktır. Bilgi için 0533 810 57 81 numaralı telefondan Suzi Hanım ile konuşabilirsiniz.

Fransızca Tiyatro Topluluğu CHOC’un Etkileyici Performansları

Saint Benoît Lisesinin Fransızca Tiyatro Kulübü öğrencileri, Ankara Tevfik Fikret ve Notre Dame de Sion Liseleri tarafından düzenlenen Frankofon Tiyatro Festivallerinde, seyircilerini bir kez daha büyülediler. Oyunculuk ve dansçılık yetenekleri sayesinde, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar.

‘‘Andromac’’ adlı piyeste başrolü oynayan öğrencimiz Dora Yıldırım, 2024 yılı  Tevfik d’Or en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

Her sene olduğu gibi, bu yıl da, Notre Dame de Sion Lisesi Frankofon Tiyatro Festivaline katılma mutluluğuna eriştik. Tüm festival katılımcıları, profesyonel tiyatroculardan tiyatro eğitimi aldılar ve oyunlarını halka sundular.

Choc Tiyatrosu, aynı zamanda, İstanbul’da,  ‘‘Bi-tiyatro’’ sahnesinde ağırlanma onuruna da erişti. Onların, profesyonel bir ekiple paylaştıkları bu anlar çok değerliydi.

‘‘Choc’’ Tiyatro Kumpanyasına gösterdikleri üstün performanstan ötürü en içten teşekkür ve tebriklerimizi sunuyor, gelecek için başarılar diliyoruz.

Aynı zamanda, Ankara Tevfik Fikret Lisesi ve Notre Dame de Sion Liselerine ve Bi Tiyatro ekibine de muhteşem ağırlamaları için teşekkür ediyoruz.

Andromac’ın Son Gösterisinde Güzel Bir Sürpriz !

Andromac sezonun son oyununda 6 Haziran Perşembe günü Silüet Salonundaydı.
Eserin yazarı; 1984 yılında Saint-Benoît Lisesinde öğretmen olan Serdar Güneysu’nun Fransızca dersinde okuttuğu Andromaque tragedyasının o kadar çok etkisi altında kalmıştı ki, yıllar sonra, Racine ve Homeros’un eserlerinden bağımsız, kendi “Andromac”ını yarattı. 6 Haziran günü sevgili öğretmeni Serdar Güneysu’nun sürpriz katılımıyla yoğun duygular yaşanan gecede izleyiciler unutulmaz anlara ve sanatın olduğu her yerde insan faktörünün ne kadar anlam kazandığına hep birlikte şahit oldu. Bu anlamlı gecede yazar eserini izleyicilere ve öğretmenine armağan etmiş oldu.