Fransız Sarayı’nın Görkeminde, 3 Öğrencimiz İkincilik Ödülünü Aldı

"Les Visages de la Francophonie" yarışmasındaki başarı lisemizi onurlandırdı

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu, İsviçre Konsolosu, Belçika Konsolosu, Fas Konsolosu’nun katılımlarıyla, İstanbul Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Kısa Metraj Yarışması’nda Saint Benoît Lisesi, geçen sene olduğu gibi bu sene de ikincilik ödülününün sahibi oldu.
Öğrencilerimiz "Foot d’elle" isimli kısa filmleriyle ödül almaya hak kazandılar.

Öğrencilerimiz Fransız Sarayı’nda tanınmış politikacı ve diplomatların dikkatli bakışları altında Frankofoni Festivali Kısa Metraj Film yarışmasında ikincilik ödülünü aldı.
Tebrikler !Yarışmanın teması futboldu, bu nedenle mizahi olması açısından filme “Foot d’elle” ismi verildi. Öğrencilerimiz artık “büyüklerle” birlikte oynuyorlar !Lise kategorisinde yarışan öğrencilerimiz başarılarıyla farklarını gösterdiler. Bu zorlu rekabette çok da kolay elde edilebilecek bir sonuç değildi.
Kabul etmek gerekir : «Başarılı olmak için uzun yılların geçmesine gerek yoktur»…Elbette ödüllerini alırken heyecanlıydılar ama bir o kadar da mutluydular !
Geçen sene ikincilik kazanan öğrencilerimiz bu sene yeniden ikinci oldular!Oldukça motive olan öğrencilerimiz daha şimdiden önümüzdeki yıl yarışmaya katılmak için gönüllüler.

Öğrencilerimiz Irmak Avcı, Emre Şarlak, Hece Canku ve öğretmenleri Özgecan Moisan’ı tebrik ediyoruz !

Birincilik ödülü – İzmir Ege Lisesi
İkincilik ödülü – İstanbul Saint Benoît Lisesi