Fransız Kültür Merkezinin Frankofoni Yarışması

Saint Benoît Öğrencilerinin Başarısı : 1.lik, 3.lük ve bir Özel Ödül !

“Yeni çıktı”…
Frankofoni etkinlikleri kapsamında, İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin düzenlediği yarışmanın adıdır.
Lise 2 ve Lise 3’lerin 9 şubesi öğretmenleri eşliğinde bu yarışmaya katılmışlar ve 30 afiş hazırlamışlardır.Yarışma, Fransız markası veya özellikleri taşıyan yeni bir ürün tasarlamayı ve bu ürünü bir afiş ve broşürle tanıtmayı konu alıyordu.
Bunun için iyi bir seviyede yaratıcılık ve de hayal gücü ve broşürlerin yazımı için de şüphesiz iyi bir Fransızca bilgisi gerekiyordu.Öğrencilerimiz birincilik, üçüncülük ödülleri ve “Yaratıcı Fikir” özel ödülleriyle dikkatleri çektiler.
Saint Benoit Lisesi bu yarışmada verilen 5 ödülden 3’ünü elde etmiş oldu !Öğrenciler, öğretmenleri, Fransızca koordinatörü, Müdür ve de lisemizde tiyatro çalışmalarına katılan drama yazarı Eugène Durif, 28 Mart Perşembe günü Fransız Sarayı’nda düzenlenen bir resepsiyona katıldılar. Bu resepsiyonda, Başkonsolos Hervé Magro ve Fransız Kültür Merkezi Dilbilim İşbirliği Ataşesi Marie Christine Jung tarafından, Saint Benoît Lisesi ve diğer okulların kazananlarına ödülleri takdim edildi.

Konsolos yaptığı konuşmada, Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ne kadar eskiye dayandığını, Fransız Sarayı’nın bulunduğu toprakların 400 yıldan fazladır Fransız mülkü olduğunu hatırlattı. Ayrıca günümüzde Fransızcanın dünyada en çok konuşulan beşinci dil olduğunu da vurguladı. Ve son olarak dinamizmleri ve çalışmaları için öğrencileri tebrik etti. Ödül töreninden sonra samimi bir kokteyl düzenlendi.

Ödül alan öğrencileri ve bu projeye katılan tüm öğretmenleri içtenlikle kutluyoruz !

Öğrencilerimizin aldığı ödüller

1.lik ödülü : BİOTO
“Yanmış atıkları geri dönüştüren ve oksijen salan çevre dostu otomobil.”
Ayça Ayata, Simay Dayıoğlu, Yağmur Ceylan, Hanzade Günkan, Barış Güven (11 G)

3.lük ödülü : ŞOKO FRANKO
“Tüm Fransız dostlarını Fransızca konuşturan çikolata.”
Bera Güngen, Ömer Kılıç, Lara Çakmak, Alara Dolunay, Barışan Fırıldak (10 E)

“Yaratıcı Fikir” Özel Ödülü” :FRANKOFON PASAPORTU
“Vizesiz seyahat”
Ali Murat Büyüm, Efe Arıkan, Cavlan Uçar (10 D)