Fransız Kültür Merkezi’nin de Katıldığı Görkemli Bir DELF Diploma Töreni

356 DELF diploması Silüet Salonunda resmi bir törenle dağıtıldı!

Birinci basamak, ikinci basamak, son basamak... Ve diplomaya kavuşma anı!
Başarının ilk basamaklarına çıkan öğrencilerimizin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.
Evet, 3 Ekim Perşembe günü, geçen bahar döneminde düzenlenen DELF junior sınavına giren öğrencilerimiz, DELF diplomalarını aldılar.

Fransızca Dil İşbirliği Ataşesi’nin Yer Aldığı Bir Tören

Sonunda, Fransız Kültür Merkezi’nin aracılığıyla Fransa’dan gelen değerli diplomalar, Silüet Salonunda öğrencilere teslim edildi. Eğlenceli bir ortamda düzenlenen törene, katılımıyla bizleri onurlandıran ve diploma törenine resmiyet kazandıran Fransızca Dil İşbirliği Ataşesi, Sayın Virginie Villechange da bizlerle birlikteydi.

Mme Villechange, dünyada geçerli olan bu diplomaların önemi konusuna birkaç kez vurgu yaptı. Diğer dil sınavlarına nazaran, DELF diplomalarının ömür boyu geçerli olması çok önemli!

İleride rahat etmek adına, DELF sınavından geçmek, okul başladığında yapılması gereken yararlı yatırımlardan biridir.

Üniversite Metotları Sergileyen Bir Yaklaşım

DELF A2, B1 sonra B2 ve son olarak C1 sınavını hazırlanmak… Bu sınavlara hazırlanmak demek, Fransız üniversitelerinde uygulanan günlük metotlara alışkanlık kazanmak, yani Gelecek için yeni bir adım atmak demektir.

Okulumuzun Lise 1, Lise 2 ve Lise 4 öğrencileri DELF diplomalarına kavuştu. Fransızcaları resmi olarak tanınmış olan 356 öğrencimiz var, evet yanlış okumadınız tam 356 öğrenci…

Sabah gerçekleşen diploma törenininde, diplomalarını alan öğrencilerimizin sınıflara göre dağılımı şöyle:

* Lise 1 : Nisan 2019’da, DELF A2’yi alan 105  öğrenci;

* Lise 2 : Mayıs 2019’da, DELF B1’i alan  178 öğrenci;

* Lise 4 : Mart 2019, DELF B2’yi alan 73 öğrenci.

Diploma Alan Öğrencilerimizle Aile Fotoğrafı

Aile fotoğrafı çekmek için oldukça kalabalık olan öğrencilerimizi Silüet sahnesinde yerleştirmek kolay olmadı, ama Saint Benoît Lisesi’nde hiçbir şey imkansız değil. Okul Müdürümüz Pierre Gentric ve Fransızca Genel KoordinatörüJulie Viaux, fotoğraf çekimi için diploma kazanan öğrencilerimizi toparlayabilmek için büyük gayret gösterdi.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz! Ayrıca, öğrencilerini mutlu görmek için ellerinden geleni yapan öğretmenlerimize de teşekkürler. Artık sıra DALF C1’i almakta.

Daima yanımızda olan Sayın Virginie Villechange‘a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız!

Artık Mme Villechange’ın okulumuzdaki törenlere katılması bir gelenek oldu: Kendisini gelecek yılki törende Saint Benoît Lisesi’ne bekliyoruz. Bu defa, diploma alacak olan öğrenci sayısının da daha fazla olacağından hiç şüphemiz yok.