Fransa’da Bir Üniversitede ya da Bir Mühendislik Okulunda Okumak

Okulumuzun Üniversite Yönlendirme Komitesi

Saint Benoît Lisesi’ne özel ‘’Üniversiteye Doğru’’ projesi çerçevesinde, Fransa’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilere bu seçimlerinde destek vermek için medyatek bünyesinde bir Üniversite yönlendirme komitesi oluşturduk.
Bu komitenin görevi çok net: Öğrencileri karşılamak, onlara bilgi vermek ve onlara destek olmak. Mme Legrand et Mme Liger, ilk iletişimi sağlamak için, lise 3 öğrencileriyle buluştular.

Fransa’daki Yüksek Öğretim Sistemini Daha İyi Tanımak İçin İlk iletişim…

22 ve 30 Mart tarihlerinde, tüm lise 3 öğrencileri, Fransa’daki yüksek öğretim sistemi, farklı alanlar ve bölümler, başvuru ve kayıt prosedürleri hakkında bilgi aldılar:

• Unutulmaması gereken önemli tarihler
  • Fransa’daki üniversite sistemi
  • Formasyon alanları ve özellikleri
  • Seçim yapmadan önce sorulması gereken sorular
  • Nereden bilgi alınabileceği

Her Aşamada Destek

Öğrencilerimize, her aşamada, eğitim ve meslekî projeleri konusunda Rehberlik öğretmenleri, özel ve bireysel bilgilerle ilgili olarak medyatek görevlileri, CV lerinin kaleme alınması ve motivasyon projeleri konusunda Fransızca öğretmenleri, Campus France başvuruları için ise, lise 4 müdür yardımcısı tarafından özel destek sunulmaktadır.

Medyatek, üniversite eğitimini Fransa’da sürdürmeyi planlayan lise 3 öğrencilerinin, daha net tercihlerde bulunmalarını sağlamak ve onları, kayıt sürecine daha iyi hazırlamak için, karşılamak, bilgilendirmek ve yönlendirmek görevini üstleniyor.

Öğrencilerimize Sunulan Güncel Bilgiler

Şimdiden, öğrencilerimiz; edebiyat, dil, sanat, beşerî ve sosyal bilimler alanlarında bilgi almak için Madame Legrand’dan, fen bilimleri, teknoloji, hukuk, iktisat ve işletme alanlarında bilgi almak için Madame Liger’den randevu alabilirler.

Bu sunum ve düzenli olarak güncellenen bu site üzerinden genel bilgilere erişebilirsiniz.

Sunumu izlemek için BURAYA tıklayınız

Siteyi ziyaret etmek için BURAYA tıklayınız

Sizin başarınız, bizim ortak başarımızdır!