Fransa Büyükelçisi, FrancEducation Markasını, Saint Benoît Lisesi’ne Takdim Etti

Fransız Sarayı'nda, Okulumuzun Mükemmeliyetin Tanınması

16 Şubat 2021 günü, Fransız Sarayı'nın görkemli ortamında, Fransa Büyükelçisi Hervé Magro; Fransa Başkonsolosu, Fransız Kültür Merkezi Kültür Danışmanı ve Fransız Kültür Merkezi'nin temsilcilerinin de katıldığı bir törenle, Saint Benoît Lisesi Müdürü Pierre Gentric'e, FrancEducation Markasını takdim etti.
2012 yılından beri, Saint Benoît Lisesi, sunduğu kaliteli eğitimle, tüm dünyada mükemmeliyeti tanınan okullar arasında yer alıyor.
Kısaca, bu tören, Saint Benoît Lisesi'nin eğitim kadrosunu onurlandırmak için düzenlenmişti.

Övgü Dolu Bir Konuşma

Fransa Büyükelçisi, açılış konuşmasında, Saint Benoît Lisesi gibi, 238 yıllık bir eğitim mirasına sahip bir okulun görkemli tarihinden övgüyle bahsetti. Büyükelçi, hedefi; yüksek nitelikte ve mükemmeliyet derecesinde, çift dilli eğitim sunan Frankofon okulları belirlemek, tanımak ve taltif etmek olan “Label FrancEducation” Markasının tanımından yola çıkarak, Saint Benoît Lisesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin millî değerlerine saygı çerçevesi içerisinde, Fransız dili ve kültürünün yayılmasına katkı sağladığını hatırlattı.

Öğrenciler, Veliler ve Eğitim Kadrosuyla Paylaşılan Bir Tanınma ve Mutluluk

Label FrancEducation Markasının yeniden alması, Saint Benoît Lisesi’nin bu kültürel mirası kalıcı kıldığını kanıtlıyor ve bu marka, Türkiye’de, 1783 yılından bugüne ulaşmış, iki kültüre de saygı duyan, mükemmeliyet seviyesine erişmiş bir çift dilli eğitim sistemini simgeliyor!

Saint Benoît Lisesi Müdürü Pierre Gentric, okulumuzu, küresel düzeyde, özel kılan bu markayı, gururla, Fransa Büyükelçisinin elinden aldı.

Öğrencilerle, velilerle ve eğitim kadrosuyla paylaşılan bir mutluluk!