Folklor Ekibimiz, Rimini ’de Uluslararası Folklor Festivali’nde

Folklor ekibimizden 34 öğrencimiz İtalya’nın Rimini  şehrinde yapılan Rimini Uluslararası Folklor Festivali’ne katıldı.
Festivalde öğrencilerimiz ülkemizi ve oyunlarımızı başarıyla tanıttı.

Öğrencilerimiz Farklı Ülke ve Şehirleri Tanıyor

Bu yıl farklı kültürleri tanımak amacıyla otobüs ile yapılan bu yolculukta öğrencilerimiz Bulgaristan, Sırbistan üzerinden İtalya’ya vardılar. Geçtikleri bu ülkelerin tarihi ve simgesel bölgelerini ve eserlerini ziyaret etme şansına sahip oldular. Belgrad, Zagreb, Llubjana, Rimini, San Marino ve Sofya’da yaptıkları turlarla şehirleri keşfettiler, güzel anılar biriktirdiler.

Halk Oyunları ile Farklı Kültürlerle Karşılaşma

Rimini Uluslararası Festivali’nde, toplam 15 ülke temsil edildi. Saint Benoît Lisesinin Folklor Kulübü, Türkiye’ye tek başına temsil etmekten büyük gurur duydu.

Büyük bir salon, 15 ülkeden 25 ekip, coşku ve heyecan…Tüm bu karmaşık duygular arasında öğrencilerimiz gösterilerini başarıyla tamamladı, diğer ülkeleri de izleyerek farklı kültürleri tanıma fırsatı yakaladılar.  Bu yıl Kütahya yöresinden oyunlar ve Roman havaları oynadılar.

Diğer ülkelerin ekipleri de  ekibimize ve gösterimize büyük ilgi gösterdiler.

Renkli kostümleriyle, öğrencilerimiz, kardeşlik kavramına dayanarak Türk kimliğini ve kültürünü sahnelemek amacıyla el eleydi.

Tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyoruz.