Flashback ! Saint Benoît “KısaKes Kısa Film Festivali”nin Gala Gecesine Ev Sahipliği Yaptı !

Gala gecesinde ödüller sahiplerini buldu

Uluslararası KısaKes Film Festivali, 7. sanat dalı olan sinemanın dünya çapında tanınmış kişilerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.
Eylül ayında Festival KISAKES’in iş ortağı olan Saint Benoît Lisesi Gala gecesine ev sahipliğ yaptı.
101 ülkeden 1470 filmin katıldığı festivalin teması Galaksiydi !

KısaKes, uluslararası bir kısa metraj film festivali.

Uluslararası bir kısa metraj film festivali olan Kısakes, öğrenciler tarafından, öğrenciler için gerçekleştirilmektedir. Amacı, öğrencilere kendilerini ifade edebilecekleri bir olanak sunmak ve farklı kültür, yaşam ve sosyal çevrelerden gelen öğrencilerin hem kendi aralarında hem de sektör ile bir araya gelebilecekleri sosyal ve sanatsal bir ortam hazırlamaktır.

Festival sırasında çeşitli workshoplar, atölyeler ve söyleşiler düzenlendi.

Saint Benoît Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı Gala gecesine sinema sektöründen bir çok ünlü isim katıldı.
Yarışmanın finalinde ödül kazanan yönetmenlerin ödülleri takdim edildi.

Ödüller :

• En İyi Dram ödülü : “Olia” filmi ile Tania Cattebeke Laconich (Paraguay)
  • En İyi Animasyon ödülü : “Prey” filmi ile Fil Laurence Verheijen (Belçika)
  • Jüri Özel ödülü : Ürdün’lü yönetmen Hussam İsmail “Unfinished Tales: Fool’s Paradise”
  • Special Mention ödülü : Zora Rux (Almanya) “What Happens In Your Brain If You See A German Word Like …?”
  • Ekip Özel ödülü : Matthew Crawford (İngiltere) “Pink”
  • İzleyici Özel ödülü : Jordan Hendrickson (ABD) “The Giving Tree”