Flag Futbol Takımımız Türkiye Şampiyonu Oldu!

İstanbul'dan sonra... Türkiye Şampiyonu!

Flag Futbol Kulübümüz liseler arası müsabakalarda İstanbul Şampiyonu, 11-14 Mayıs Samsun’da yapılan Türkiye Şampiyonasında tüm maçlarını kazanarak Türkiye Şampiyonu olmuştur.
Tebrik ederiz!

Flag Futbol Nedir?

Bayrak Futbolu, temelinde atletizm olan bir spor dalıdır. Henüz Olimpik bir spor olmadığından ülkemizde Ragbi Federasyonuna bağlıdır. Okullarda eğitsel oyun formatında oynatılmaya başlanan bu spor dalı, Başta Amerika kıtası olmak üzere Avrupa ve Asya’da kısa zamanda tanınmış ve oynanmaktadır. Dünyada milli takımlar bazında turnuvaların yapıldığı Flag Futbol, ülkemizde İstanbul ve Anadolu ligi olarak iki ayrı ligde Üniversite takımları tarafından oynanmaktadır.

Saint Benoît Lisesi’nde Flag Futbol Kulübü

2013 yılında okulumuzda kurulan Flag Futbol (Bayrak Futbolu) Kulübünün birçok hedefi bulunmaktadır:

-Öğrencilerimize farklı spor dallarını tanımasını sağlamak,

-Temel atletizm becerilerini geliştirmek,

-Liseden sonra gittikleri üniversitelerde spor yapmaya devam etmelerini sağlamak.

Şuanda okul takımında görev yapan öğrencilerimizden yedi tanesi aynı zamanda kulüp bazında da bu sporu yapmaktadırlar.

Türkiye Şampiyonu!

İlk yıllarda sadece dostluk karşılaşmaları oynayan takımımız, bu yıl ülkemizde okul sporları bünyesinde 15 Nisan 2019 tarihinde ilk kez düzenlenen liseler arası müsabakalarda İstanbul Şampiyonu; 11-14 Mayıs Samsun’da yapılan Türkiye Şampiyonasında da tüm maçlarını kazanarak Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz!