#EvdeSBberaber – Dr. Gülcan Özer

Evlere kapandığımız süreçte veli, öğrenci ve öğretmenlerimize destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz #EvdeSBberaber webinarlar serisinin dördüncüsü 6 Mayıs 2020 Çarşamba günü Psikiyatr Dr. Gülcan ÖZER’i ağırladı.
Moderatör eşliğinde soru-cevap şeklinde gerçekleşen oturuma, katılımcılar da yeni sorularla katkıda bulundu.

Salgın ve Sonrası…

Karantina sürecinde yaşanan ruhsal değişiklikler, yeni farkındalıklar ve bundan sonrası için yaşamsal planlamalar konusunda fikirlerini bizlerle paylaşan Sayın Gülcan Özer, ayrıca, aile içi iletişim ve çocuklarla bu süreci verimli planlayabilmek ile ilgili de aydınlatıcı bilgiler verdi.

Bu süreçte kaygı duyulmasının normal olduğunu vurgulayan Dr.Özer, bu kaygıyı yönetebilmenin önemli olduğunu ve sürecin sonunda bireysel ve toplumsal farkındalıklarımızın artmasını umduğunu ifade etti.

Webinarın tamamını BURAYA tıklayarak izleyebilirsiniz.

Dr. Gülcan Özer Hakkında

Erişkin psikiyatr ve psikoterapisti Dr. Gülcan Özer, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde Psikiyatri uzmanlığını aldı. Yurtiçinde ve yurtdışında makaleleri yayımlandı. Deneyimlerini aktardığı “Herkes Kendi Hayatının Kahramanı” isimli kitabı 2016’da, birlikte çalıştığı psikiyatri uzmanları ile ortak olarak hazırladığı “İnsan Halleri” kitabı 2017’de yayımlandı.

TEDx konferanslarında yaptığı “İlişkiler” temalı konuşması büyük ilgiyle izlendi. Halen, çalıştığı terapi merkezinde danışanları ile görüşmeye ve çeşitli televizyon programları ile gazete röportajları aracılığıyla halkı bilinçlendirmeye devam etmektedir.