#EvdeSBbadge: Uyarlanmış Bir Dijital Rozet

Öğrencilerimiz kendi kendilerini değerlendirip, yeni beceriler elde edebilecek.

Saint Benoît Lisesinin eğitim kadrosu, öğrencinin sorumluluk almasını ve kendi eğitiminin baş rolünde olmasını arzu etmektedir.
Bu yeni gereç sayesinde, öğrencilerimizin daha fazla katılım sağlamasını ve sorumluluk almasını arzu ediyoruz.
Bu sebepten, öğrencilerimizin katılımlarını ve aldıkları sorumlulukları değerlendirebilmek adına #EvdeSBbadge adını verdiğimiz bir metod oluşturduk.

#EvdeSBbadge – Tanım

#EvdeSBbadge, öğrencinin, belirli kriterler doğrultusunda, objektif bir biçimde kendisini değerlendirmesini sağlayacak bir yaka kartı temin sistemidir.

Bu metod sayesinde, öğrenci kazandığı 6 farklı becerinin özdeğerlendirmesini gerçekleştirebilecektir.

Bu özdeğerlendirmeyle, öğrenci, her biri kazandığı bir becerinin dijital simgesi olan bir ya da daha fazla dijital yaka kartı alacaktır.
Ayrıca, evlere kapalı kaldığımız bu süre boyunca yaka kartını geliştirme fırsatı da bulacaktır.
Dijital yaka kartı uygulaması, öğrenciye, evde kaldığı bu süreçte, somut bir şekilde kat ettiği ilerlemeyi göstermek ve onu elde ettiği yeni beceriler üzerinde düşünmesini sağlamak için gerçekleştirilen eğlenceli bir yöntemdir.

#EvdeSBbadge – Hedefler

Saint Benoît Lisesi ve Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi (DAGK) tarafından oluşturulmuş bu dijital gerecin çeşitli hedefleri vardır:

• Öğrencinin daha fazla çaba göstermesini sağlamak için gerekli motivasyonu vermek.
  • Öğrencinin kazandığı becerileri  tanıması ve ön plana çıkartmasını sağlamak, kendine olan güvenini geliştirmek.
  • Öğrencinin yaptığı uygulamalar üzerinde düşünmesini ve eğlenceli bir bağlam içerisinde yeni beceriler elde etmesini sağlamak.
  • Öğrencinin sorumluluk duygusunu ve tek başına çalışabilme becerisini geliştirmek.