Bir Varmış Bir Yokmuş… İnanılmaz Bir Başarı Öyküsü !

Saint Benoît Lisesi : Sınav Merkezi

Öğrencilerimizin, hayatları boyunca gerek eğitim gere meslek ortamında her an ihtiyaç duydukları yabancı dil becerilerinin, İngilizcede de en üst düzeye ulaşmasını sağlamak amacıyla 2005 yılından beri onları okulumuz bünyesinde yapılan Cambridge Üniversitesi İngilizce Dil Sertifika sınavlarına girmeleri için teşvik ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda, okulumuz, 2006 yılında Cambridge English Exam Preparation Centre (Cambridge Üniversitesi İngilizce Sertifika Programları Hazırlık ve Sınav Merkezi) oldu.

Olağanüstü Bir Masal

… Ceren adında bir kız 2015 yılında Saint Benoit Fransız Lisesine yazılmış ve burada Fransızca ve İngilizce deslerini görmeye başlamış. Çok çalışmış, kendisinden istenen tüm ödevleri yapmış ve Model United Nations (MUN) gibi faaliyetlere katılıp sonunda SBMUN’de (Saint Benoît Lisesi MUN Organizasyonu) Genel Sekreterlerden biri olmuş. Aynı anda Cambridge Dil Sınavlarında, en yüksek seviye olan C2 sınavına girmeye karar vermiş. Ancak Cambridge yetkilileri ona, C2 düzeyinde sınav açmak için yeterli sayıda aday çıkmadığından sadece C1 düzeyinde sınava girebileceğini söylemişler.

Fakat, harika bir şey gerçekleşmiş…!

Ceren, 204 puana ulaşarak C2, yani anadil düzeyinde sertifika almaya hak kazanmış! Ceren, İstanbul’da ve hatta Türkiye’de Camdridge Dil Sınavına girenler arasında  en başarılı adayı olmuş!

Ve Ceren sonsuza dek mutlu yaşamış…

Başarı ve İngilizce Sertifikalar – Saint Benoît: Sınav Merkezi

2017-2018 Öğretim Yılında Saint Benoît öğrencileri B2 ve C1 düzeyinde yine müthiş başarılar elde etmeyi başardılar. İstanbul’da C1 ve C2 düzeyinde sınav merkezi olan tek kurum olan okulumuzun öğrencileri Hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere tüm sınıf seviyelerinde B2, C1 ve C2 düzeylerinde sınava girebilirler.

Okulumuzun Cambridge Dil Sınavları  Resmi Sınav Merkezi olduğu 2006 yılından beri Ceren C2 düzeyinde sertifika kazanan bir çok öğrenciden sadece bir tanesi.

Go for it !

Bu öğretim yılında da öğrencilerimizi bu sınavlara girmeleri için teşvik ediyoruz. Çünkü ömür boyu geçerli olan bu sertifikalr üniversiteye girerken ya da daha ilerde iş başvuruları sırasında İngilizce düzeylerini belgelemektedir.

Kim bilir, belki harika bir hikayenin bir sonraki kahramanı sen olursun ?

Read this article in English