Eskrim Kulübü

Kulübün Adı :   Eskrim
  Dil :   Türkçe

Kulüp tanıtımı:

Olimpik sporlarin ilk branşlarından birisi olan Eskrim branşı okulumuzun spesifik ve geleneksel branşlarından bir tanesidir. Ansiklopedilerde satrancin spor halinde yapildigi brans olarak tanımlanan Eskrim, analitik düşünme temelinde ciddi bir kondisyon ve teknik performans gelişimi gerektirir. Dışarıdan karmaşık gözükse de öğrenilmesi kolay basamaklar ile gercekleşir tabii ki çalışmalarda disiplin ve ciddiyet esas unsurdur. Tümdengelim şeklinde verdiğimiz eğitim sonucu öğrencilerimiz en kısa sürede maça çıkacak seviyeye geldikten sonra okul maçlarına katılabilmektedirler ya da isterler ise veli sorumluluğunda  Eskrim  Federasyonu ve uluslararası karşılaşmalarına katılabilecek seviyeye gelmektedirler.

Eskrim ile Saint Benoit Fransız Lisesi sıralarında tanisan öğrencilerimiz, yıllarca İstanbul ve Türkiye dereceleri yaparak yurt dışındaki üniversite yaşamlarında da Eskrime devam etmektedirler.

Ekibimizde  takım ruhu ve fair play önceliklidir. Takımda geliştirilen bu arkadaşlık ve kardeşlik her zaman devam etmektedir. Eskrimin renkli ve sportif oyun olarak zevkli, enerjik yapısı her dönemde öğrenciler tarafından benimsenerek özümsenmiştir. Sportif deplasmanlarımız öğrencilerimiz için değişik coğrafya gelenek ve görenekleri tanıma  yeni arkadaşlar edinmeyi sağlamaktadır.

İsteyen öğrencilerimiz hiçbir koşul olmaksızın Eskrim salonumuza gelerek Eskrim derslerine katılabilir.

Kulüp amaçları:

• Fiziksel ve mental performansını geliştirmek.
  • Genel kültürlerini ve spor kültürlerini geliştirmek.
  • Uluslararası vizyona sahip olmalarını sağlamak.
  • Motive etmek.
  • Sabırlı olabilme, yenmeyi ve yenilmeyi öğrenmek, hırs kontrolü gibi özellikleri kazandırmak.

Kulüp projeleri / etkinlikleri

• Kasım/ Aralık/ Ocak/ Şubat/ Mart/ Nisan/ Mayıs ayları içerisinde yapılan puanlı Eskrim Maratonu
  • Yıl içinde yapılan çeşitli özel turnuvalar
  • 29 Ekim Cumhuriyet Kupası