Ergen Sağlığı Hakkında Çevrimiçi Konferans

Maslak-Acıbadem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Esra Özbaşlı, ergen sağlığıyla ilgili sorunlar hakkında bilgi vermek amacıyla, çevrimiçi bir konferansta 9. Sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi.

Bu etkileşimli konferans boyunca, ergenler için önemli birçok konu ele alındı. Ergenlik, erişkin döneme bir geçiş sürecidir. Konferans, büyük beğeni topladı.

Konferansta Ele Alınan Başlıklar

• Kız ve erkek öğrencilerin ergenlik döneminde bedenlerindeki değişiklikler.
  • Menstruasyon döneminde kişisel bakım ve hijiyen.
  • Hormonal değişiklikler.
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma yolları.

Özgeçmiş

Dr Esra Özbaşlı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Bu sırada New York Üniversitesi Jinekopatoloji Kliniği’nde de çalışmıştır. Şu an, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Konferansı izlemek için BURAYA tıklayınız.