Dünya Kadınlar Günü Konseri: “Ladies of Düm”

Raquy Danziger ile birlikte 2019 Frankofoni Festivali'nde öğrencilerimizle birlikte sahne alacak!

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ve
Frankofoni Festivali kapsamında,
sizleri,
Silüet salonunda düzenlenecek
“Ladies of Düm”
adlı konsere davet etmekten mutluluk duyarız

8 Mart 2019, Cuma günü
saat 19:00’da

Giriş: Lüleci Hendek Sokak No:61

Rezervasyonlar bitmiştir

Raquy Danziger – Ladies of Düm

Düm, başarılı yorumcu Raquy Danziger’in yönettiği vurmalı saz sanatçılarından oluşan bir üçlü. Dünyadaki farklı davul bestelerini icra eden grup, seyircilere heyecan verici gösteriler sunuyor. Hem göze hem kullağa hitap eden üçlü, bu konserde sizi dünyanın dört bir yanından değişik vurmalı çalgı tarzları sergileyecekleri bol ritimli bir müzik yolculuğuna çıkartacak.

Şarkıcı, öğretmen Raquy Danziger, darbuka konusundaki yeteneği ve bilgisi ile tanınıyor. Sanatçı, darbukaya olan sevgisini ve tutkusunu yaymak amacıyla, dünyanın birçok yerinde eğitim verdi, Mısır’ın önemli sahnedelerinden, Siberya’nın ıssız şehirlerine çok çeşitli yerlerde çaldı. Eşsiz ve metodik yaklaşımı sayesinde, bu eski folklorik davulun gösteri salonlarına yakışır ve göz kamaştıran bir saz haline gelmesini sağlamıştır.

Raquy Danziger – Darbuka
Lady Bruce – Darbuka ve Step Dansı
Anna Dirnberger – Darbuka ve Düm

Raquy Danziger ile ilgili daha fazla bilgi almak için, sanatçının resmi sayfasına BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Step Dansı Atölyesi: Öğrencilerimiz dansçı Ariel Hyatt ile birlikte çalışıyor…

Projenin merkezinde olan öğrencilerimiz, konserde, profesyonel dansçı Ariel Hyatt ile birlikte çalıştıkları Step Dansını sergilemek için sahneye çıkacak.

Ontario’nun Callender eyaletinde doğan Ariel Hyatt, 1999 yılında, Step Dansı eğitimi aldı. Onüç yaşındayken birçok dans yarışmasına katıldı ve daha önce görülmemiş bir başarıya imza atarak  bölgesel ve ulusal düzeyde en genç şampiyon ünvanını kazandı.
2009 yılında, ritim alanında daha fazla bilgi edinmeye çalıştığı sırada spontane step dansını keşfetti  ve iki yıl sonra, Ottawa vadisinin adım, dans ve evrensel vurmalı saz unsurlarını bir araya getirerek kendi füzyon tarzını oluşturdu.
Ariel Hyatt, İstanbul’da türk vurmalı sazları ile ilgili eğitim aldı.
Hyatt hem vurmalı saz sanatçası olarak çalışmaya devam ediyor hem de bu sazlarla  ile icra edilen dansların ritim ayağını zengileştirmek için yeni arayışlar peşinde koşuyor.