Dünya Doğayı Koruma Vakfı Kulübü

KULÜP TANITIMI

Kulübün Adı :   WWF – World Wildlife (Dünya Yaban Hayatı)
  Dil :   Türkçe

Kulüp tanıtımı

WWF (World Wildlife Fund), dünyanın 100 farklı ülkesinde mevcut olan, doğayı korumak misyonuyla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.

WWF’nin görevi dünyamızın zarar görmesinin önüne geçmektir. Öncelikli konuları küresel ısınma, kimyasal kirlilik, sürdürülebilir yaşam koşulları, nesli tükenmek üzere olan türler, doğal kaynaklar (su,orman), tarım ve çevre bilincidir.

Kulüp, WWF (World Wildlife Fund) kuruluşunun okullarda uyguladığı Doğa Öncüleri programının bir parçasıdır.                                                                Öğrencilerin doğa adına değişim yaratma gücüne rehberlik edecek, çevreyi, doğayı ve  toplumu olumlu yönde değiştirecek projeler yapmalarına, yaptıkları projeleri ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmelerine imkan verecek bir programdır.

Kulüp amaçları

• Öğrencilerin ekip çalışması içerisinde, değişim yaratan, sürdürülebilir ve uygulanabilir projeler yazmaları.
  • Öğrencilerin, kendi oluşturdukları bu projeleri lider ruhuyla yönetmelerini sağlamak.
  • Öğrencilerin çevreye duyarlılık bilincinin  uyanmasını sağlamak.

Kulüp projeleri / etkinlikleri

• Öğrencilerin kulüp içerisinde gruplar oluşturarak seçtikleri bir alanda etkileyici projeler yaması.
  • Sene içerisindeki kermeslere katılarak WWF’in çalışmalarına katkıda bulunmak.

Gerçekleştirilen etkinlikler

Kulüp öğrencileri, martıların denizlere atılan plastik şişeleri balık zannedip yemesi sonucu öldüğü bilgisinden yola çıkarak denizlere ve doğaya plastik atık atılmaması için bir kampanya başlatmıştır. İstanbul Şehir Hatları İşletmesi tarafından desteklenen proje kapsamında öğrencilerimizin hazırladıkları afişler işletmeye ait iskele ve deniz ulaşım araçlarına asılmış, kamuoyunda farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır.