“Dilek Ağacı” adlı yardım projemiz amacına ulaştı !

Öğrencilerimizden güzel bir dayanışma örneği

Özel Saint Benoît Fransız Lisesi olarak, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilincini öğrencilerimiz arasında yaygınlaştırmak amacıyla Okul Aile Birliği'nin de desteğiyle, ilçemizde bulunan ilköğretim okullarından biri ile dayanışma amaçlı aşağıdaki projeyi oluşturduk. Özellikle 3. sınıflardan 300 civarında öğrencinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında dileklerini gerçekleştirmek istedik... İşte küçük kardeşleri sevindiren  "Dilek Ağacı" projesi  !

Projemizin teması hazırlanacak bir Dilek Ağacı ile ihtiyaç sahibi çocuklarımıza kıyafet ve kırtasiye desteğinde bulunmaktı.

Bu çerçevede, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ile Piri Paşa İlköğretim Okulu ile bağlantı kurduk. Dilekler, Saint Benoît Lisesi’nin bahçesinde bir ağacın dallarına asıldı. Öğrencilerimiz de  dilekleri bu ağaçtan aldılar.

İki gün gibi kısa bir sürede ağacın dallarında yer alan 326 öğrencinin dileklerinin tamamı öğrencilerimiz tarafından alındı ve yine bir hafta içinde tüm çocukların istekleri alınarak, Okul Aile Birliği temsilcilerimize iletildi.

16 Nisan 2018 Pazartesi günü Okul Aile Birliğinden 2 temsilci, 1 öğretmenimiz ve 25 öğrencimiz tarafından Piri Paşa İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencilerine, öğretmenlerinin eşliğinde büyük bir mutlulukla teslim edildi.

Bu güzel projede desteklerini esirgemeyen öğrencilerimize, Okul Aile Birliğine ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederiz.