Dijital Eğitim ile Zenginlestirilmiş Yeni Bir Eğitim Yılı !

Bilgilendirme toplantısı - Lise 1

Salon yavaş yavaş doluyordu, bilgilendirme toplantısına büyük bir ilgi vardı. 30 Ekim 2015 günü velilerimizin davet edildiği, gelenekselleşen bilgilendirme toplantısında, ders programı, okul takvimi, eğitim kadrosu, Moodle eğitim platformu, dijital okul çantası, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliği, fen bilimlerine verilen değer gibi birçok konuda eksiksiz bilgi verildi...
Eğitim hayatlarının her aşamasında öğrencilere eşlik edecek olan eğitim ve idari kadromuz toplantı için salonda hazır bulunuyorlardı.

▪ Hepiniz hoş geldiniz !

İlgili seviyenin müdür yardımcısı Göksel Hanım’ın konuşması eşliğinde slayt gösterisi yapıldı. Toplantı, lise Müdürü Sn. Pierre GENTRIC’in hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Sn. Gentric, Saint Benoit Lisesi öğrencilerinin bireysel olarak yanlarında olma ve öğrencileri « Üniversiteye Doğru » projesiyle gerçek bir Eğitim Yolculuğuna çıkarma arzusunda olduğunu vurguladı.
Lise 1’deki ders çeşitliliği ve hazırlık sınıfından sonra sosyal derslerin yanına fen derslerinin de temel ders olarak eklenmesi göz ardı edilmemelidir…

Daha sonra Türk Müdür Başyardımcısı Sn. Gülay Doğusoy söz alarak, okulun eğitim kadrosunun, öğrencilere eğitim hayatları boyunca her zaman eşlik edeceğini belirterek, insani değerlerle bezenmiş bir eğitim öğretim anlayışına değindi ; kendisine ve çevresine saygılı bir gençlik.

▪ Eksiksiz olarak tüm kadro oradaydı !

Salonda yerlerini alan eğitim kadrosu sırayla velilere tanıtıldı. Birkaç dakika öncesinde, zümre başkanları amaçlarını ve programlarını tanıtmışlardı. Öğrencilerin, öğretmenlerle ve pedagojik kaynaklarla etkileşim halinde olmasını sağlayan Moodle platformu anlatıldı.Dijital eğitimin yoğun kullanımı sayesinde gerek öğrenciler gerek öğretmenler çok daha başarılı sonuçlara ulaşabileceklerdi.
Ayrıca toplantı sırasında zümre başkanları, disiplinler arası çalışmanın eğitim projesindeki önemini vurgulamış ve eğitim metotlarını tanıttılar.

▪ Velilerle iletişim halinde pedagojik projeler

Eğitimi zenginleştiren proje ve gezilerden bahsetme zamanı gelmişti. Programda ; Selanik, Crest-Volant, Vannes ve Londra gezileri yer alıyordu.
Bu toplantı bize temel bir cümleyi hatırlattı : Çocuğunun yanında olma ve çocukların aileyle iletişimde olması. Çocuklarınızın Geleceği ve Başarısı için onlarla sürekli iletişimde olun !
Daha sonra tüm veliler, öğrencilere eğitimlerinde eşlik edecek olan, içerisinde program ve alıştırmaların bulunduğu tabletleri aldılar. Eğitimi kolaylaştıran bir proje daha !
Kokteyl sırasında veliler, eğitim kadrosu ile yakından tanışma ve keyifli bir ortamda sorularını sorma fırsatı buldular.

Uzun bir tarihi olan bu büyük okulda hepimizin hedefi, çocuklarımızın başarısı !

Tüm Lise 1 öğrencilerimize başarılı ve mükemmel bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz !
Lise 1 Sınıfları Veli Bilgilendirme Toplantısı : Sunum