“Ders Seçiminden Önce Son Çıkış” Konferansı

"Üniversiteye Doğru" projesi- Lise 2

Lise 2. sınıf öğrencilerimiz adım adım kariyerlerini şekillendirmeye başlıyor. İlk basamak, ilk konferans Eğitim Danışmanı Sayın Özge ALYU’nun katılımı ile 13 Ekim 2022 Perşembe günü çevrim içi olarak öğrenci ve velilerimize yönelik olarak gerçekleştirildi.

Lise 2. sınıflarımız da Üniversiteye Doğru Projesi kapsamında “Meslek seçimi ve Uzmanlaşma” etabına dahil oldular ve adım adım ilerliyorlar: Meslek ve alan tercihlerini belirleyerek, kariyer seçimlerini yapmaya başlayacaklar. Bu yolda öncelikle öğrencilerimizle kariyerlerine yönelik tanışma görüşmelerimizi tamamladık.

Ders Seçiminde İlk Adım!

Lise 2. sınıf öğrencilerimiz  bu sene yapacakları ders seçimi öncesi daha bilinçli tercih yapmaları amacıyla  lise 3. sınıfta seçecekleri alanlar, YKS  ile meslekler arasındaki ilişkiler hakkında  Eğitim Danışmanı Özge ALYU tarafından bilgilendirildiler. Çevrim içi olan konferansımıza isteyen velilerimiz de katılma fırsatını buldular.

Öğrenci ve velilerimiz  de soruları ile konferansa eşlik ettiler.

“Okul not ortalamasının etkisi YKS puanında ne kadar önemli?”, “Çift anadal, yandal programı arasındaki fark nedir? Çok  farklı alanlardan da çift anadal yapılabiliyor mu?”, “Yurt içinde mi yurtdışında mı hukuk okumak daha mantıklıdır?” gibi sorularla konferansımıza öğrenci ve velilerimiz katkıda bulundular.

Öğrenciler ve veliler tarafından ilgi ile izlenen, dinamik geçen konferansta ayrıca güncel meslekler de tanıtılırken kişiye göre meslekler ve iş alanları hakkında da bilgiler paylaşıldı. Ders ve meslek seçimine bir pencere araladık, şimdi ufkumuzu aydınlatmak üzere yeni etkinliklere yelken açıyoruz.

Sayın Özge ALYU‘ya teşekkür ediyor, öğrencilerimize iyi bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Aydınlık bir geleceğe doğru yol alıyoruz !
Saint Benoît Lisesi’ne özgü “Üniversiteye Doğru” projesini takip edin !