Compagnie Grand Théâtre ile Birlikte, Öğrenciler Sahnede Tiyatro Rüzgârları Estiriyor!

Lise 1 öğencileri 18-28 Mart tarihleri arasında tiyatro atölyelerine katılacak

Lise 1 öğrencilerimiz, okulumuzda misafir ettiğimiz “Compagnie Grand Théâtre” adlı Parisli tiyatro topluluğunun oyuncuları ile Jacques Prévert'in şiirleri ile ilgili sanat oturumları gerçekleştirdikten sonra, hazırlayacakları küçük piyesleri sergilemek ve kendi metinlerini ailelerine okumak için sahneye çıkacak.
Değerli velilerimiz, değerli dostlar, sizleri etkinliğimize bekliyoruz.
Haydi, herkes sahneye!

Compagnie Grand Théâtre kimdir?

La Compagnie Grand Théâtre  2007’den bu yana, Montreuil, Seine-Saint-Denis’de yerleşiktir ve Paris ve civarında temsillerini sürdürmektedir. Kuruluş yılı olan 2006’dan beri gösterilerini tiyatrolarda, festivallerde ve okullarda sunmak üzere yurt dışı ve yurt içi sahneleri gezmektedirler.

Saint Benoît Lisesi öğrencileri ile masal ve anlatım atölyeleri

Yaratıcı yazarlık atölyesi ile başlayan çalışma, öğrencileri şiirin edebi özellikleri üzerine düşünmeye yöneltiyor, proje canlandırma çalışmaları ile devam ediyor. Söz, ses, telaffuz, tonlama ve sahneleme, sanatsal ve pedagojik çalışmanın ana hatları.

Atölyelerin amaçları

Compagnie Grand Théâtre tiyatro topluluğunun yönetmeni ve oyuncuları tarafından yönlendirilen sahneleme çalışmaları, öğretmenlerin belirlediği hedeflere uyum sağlıyor:

• Edebi bir tür üzerinde çalışmak: şiir
  • Gruplar halinde yaratıcı anlatım çalışması yapmak
  • Yazılan hikayeleri seslendirmek ve canlandırmak
  • Profesyonel tiyatrocuların katılımı sayesinde öğrenci çalışmalarını değerlendirmek

Compagnie Grand Théâtre ile “Meli Melo” gösterisi

28 Mart 2019, saat 09:30’da, “Grand Théâtre” adlı tiyatro grubu, Molière’in oyunlarından birkaç bölüm seçerek etkileşimli bir tiyatro gösterisi sunacak. Gösteriden sonra, bir söyleşiye yer verilecek.

Lise 1 öğrencileri sahnede!

28 Mart 2019 saat 18:30’da, öğrenciler velilerine ve diğer izleyicilere kendi yaptıkları çalışmayı sunmaktan büyük keyif alacaklar.

Sayın Velilerimiz,
geleceğin oyuncuları çocuklarınızı alkışlamak üzere,
katılımlarınızı bekliyoruz!