Çok Hareketli Bir Fen Festivali, Yoğun İlgi Gören Bir 2019 Kahoot Yarışması !

Öğrenciler, gösteri salonunda, hem eğlenceli hem de eğitici dakikalar yaşadı...

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da, Fen Festivali kapsamında, tüm 10. sınıf öğrencilerini bir araya getiren büyük bir Kahoot yarışması düzenlendi. Bir televizyon yarışması tadında gerçekleşen etkinlikte, 10. sınıf öğrencileri, Fizik, Kimya ve Biyoloji ile ilgili birbirinden farklı sorulara eğlenerek yanıt verdi. Yarışmada, her sınıf iki öğrenci tarafından temsil edildi.

KAHOOT nedir ?

Kahoot, İnternet üzerinden etkileşimli bir şekilde Quizz oluşturan pedagojik bir uygulamadır.

Eğlenceli ve eğitici bir ortamda düzenlenen yarışmada, Kahoot, gösteri salonundaki büyük ekrana yansıtıldı. Bu platform sayesinde, öğrencilerimiz, hem kendi hem de arkadaşlarının başarı oranlarını anında görerek kendilerini değerlendirme fırsatı yakaladı.

Öğrencilerin Sabırsızlıkla Beklediği Bir Buluşma

Evet, yarışma başladığında, öğrencilerimiz biraz heyecanlıydı… Fakat, yönetilen soruya doğru cevap verme isteği ve coşkusu, öğrencilerimizin heyecanını unutturdu. (öğrencilerimizin heyecanını yenmesini sağladı).

Öğrencilerimizin konsantrasyon seviyesi en üst düzeydeydi.

İki turda ikişer sınıf finale kaldı!

En başarılı dört sınıfı bir araya getiren Büyük Final etabında ise, yarışmacılarımızın her biri, keskin zeka ve hızlı hareket yeteneğini kullanarak sorulara yanıt ilk veren kişi olmak için mücadele etti.

Bu bilimsel zekâ yarışmasını önde bitiren 10 H sınıfı oldu… Kazanan sınıf, başarısını tüm katılımcıların ve seyircilerin alkışları eşliğinde kutladı.

Gerçek Bir Bilimsel ve Pedagogik Çalışma – Gerçek Bir Ekip Dayanışması

Bu etkinliğin ana hedefi, öğrencilere eğlenceli ve hoş zaman geçirebilecekleri bir ortam yaratmaktı.

Fakat, bu etkinliğin arka plandaki pedagojik hedefi ise, öğrencilere fen bilimlerini ulaşılabilir ve ilgi çekici hale getirmekti. Yarışma, Fizik, Kimya, Biyoloji öğretmenlerinin yakın iş birliği ile hazırlandı. Öğretmenlerimiz, birbirinden farklı soruları büyük bir titizlikle oluşturdu.

Soruları doğru bir şekilde yanıtlayabilmek için yarışmacılarımızın bu üç ders ile ilgili bütün bilgilerini bir araya getirmeleri gerekti.

Bu olağanüstü Kahoot Yarışması, ileride, Fen Festivalimizin vazgeçilemez bir etkinliği olacak gibi görünüyor.