Çin – Öğrencimiz Şangay Üniversitesi’nde !

Boğaziçi Üniversitesi (Konfuçyüs Enstitüsü) ve Şangay Üniversitesi tarafından düzenlenen yaz kampı kapsamında, Çin Kültürü Kulübü öğrencimiz Beril Koçak 3 - 16 Temmuz 2013 tarihleri arasında Çin’e gitti.

Döndükten sonra Beril Koçak bizlerle görüşlerini paylaştı.“Çin kültürünü tanımak ve Çince öğrenmek amacıyla gittiğim iki haftalık Çin gezisi bu yazın en önemli olayıydı benim için. Etkinliğin en güzel yanı Şangay Üniversitesi kampüsünde kalmaktı. Dersler sabah 08.30 da chinese songs ya da martial arts (tai Chi) ile başlıyordu. Tai Chi birçok kişinin en sevdiği dersti çünkü filmlerde gördüğümüz havalı hareketlerin bir kısmını öğreniyorduk hem de güne daha enerjik ve pozitif başlıyorduk. Saat 01.30 da Çince dersimiz başlıyordu. Hafta sonları günde 3 saat oluyordu ama hem eğleniyorduk hem de öğreniyorduk.
Öğleden sonra ise her gün farklı turistik mekanlara gidiyorduk. Chinese tea show, Acrobatics show, Night cruise on Huang Pu Rıver ve birçok şehir turu yaptık. Hem Şangay’n turistık yerlerini geziyor ve alışveriş yapıyor hem de Çince konuşuyorduk.
Çin dediğimizde birçoğumuzun aklına Çin yemekleri gelir. Gittiğimiz yerlerde daha önce hiç duymadığım Çin yemeklerini bile yedim. Masaya oturduğumuz anda yemekler gelmeye başlıyor ve masalar donatılıyordu. Tabi bu yemekler bize uygun bir şekilde yapılıyordu. Çayları unutmamak gerek ! neredeyse bütün Çin çaylarını denedik. Herkes istediği çayın tadına bakıp satın aldı.
Hafta içi dersler şehir turları derken geçiyordu hafta sonları ise iki günlüğüne başka şehirlere gidiyor ve oraları geziyorduk. Çin’de kaldığım iki hafta boyunca etrafımızdaki Çinlilerden büyük ilgi gördük. Gördükleri yerde fotoğraf çektirmek istiyorlardı ve çok naziklerdi.
Bu etkinliğe katılmamı sağlayan Şafak hocama ve Boğaziçi Üniversitesi’ne çok teşekkür ederim.”