Çin Kültürü ve Dili Kulübü Öğrencimiz Çin Yaz Kampında!

你好 ! Nǐ hǎo !

Çin Kültürü ve Dili Kulübü öğrencilerimizden Öykü, Okan Üniversitesi Çince Yeterlilik Sınav Merkezinde girdiği Çince Seviye Tespit Sınavı HSK 1'de 200 tam puan üzerinden 199 puanla sertifika alıp Çince Yaz Kampına katılma hakkı kazanmıştı... Saygılar!

Çin’den dönüşünde Öykü izlenimlerini bizlerle paylaştı…

“Merhaba!

Ben 11E sınıfından Öykü. Bu yaz okulda katıldığım Çin Kültürü Kulübü sayesinde 15 günlük Çin gezisine katılmaya hak kazandım. Kulüp derslerinde gördüğümüz Çince ve biraz da ekstra çaba sayesinde 1. seviye Çince dil sınavına girerek ve 200 puan üzerinden 199 alarak HSK 1 sertifikası aldım, böylelikle Okan Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu bu geziye katılmaya hak kazandım.

Uçak bileti hariç gezinin masrafları Okan Üniversitesi tarafından karşılandı. Geziye 11 kişilik öğrenci grubu ile biri Türk diğeri Çinli olmak üzere iki öğretmen eşliğinde başladık. İlk 4 günümüzü rehber eşliğinde Şangay’ı gezerek geçirdik, daha sonra hızlı tren ile Pekin’e geçtik ve burada, yarım gün kenti ziyaret ederken yarım gün de Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi’nde dersler gördük.

Bu gezi sayesinde Çince pratik yapma fırsatına sahip oldum, birçok yeni arkadaş edindim ve muhteşem bir kültüre sahip Çin’i hem gezip görerek, hem de yiyeceklerini tadarak keşfetmiş oldum. Gerçekten çok güzel bir yaz geçirdim ve bu geziyi asla unutamayacağım. Beni bu sınava girmem için teşvik eden ve geziye gidene kadar bana her konuda yardım eden kulüp hocamız Şafak Hoca’ma çok teşekkür ederim.”