“Chante ! Chante ! Chante !” Fransızca Şarkı Yarışması

2020 Yılı Finalistleri - Frankofoni Festivali

Saint Benoît Lisesi tarafından, Frankofoni Festivali kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Fransızca şarkı yarışması "Chante ! Chante ! Chante !", ilk, orta ve lise düzeyinde Fransızca eğitim yapan okullara yöneliktir.
2017 yılından bu yana 60’ın üstünde genç sanatçıyı finalist seçilmiştir!

Her yıl, seçkin bir jüri topluluğu önünde Fransızca şarkıların en güzel örneklerini başarıyla icra eden yarışmacılara okul orkestramız canlı olarak eşlik eder.
Fransa, Belçika, Lüksemburg ve İsviçre başkonsolosları ve diplomatik görevde bulunan birçok ataşe değerli katılımlarıyla yarışmamızı onurlandırdılar.

Bu sene ne yazık ki pandemi koşulları nedeniyle yarışmamızı hayata geçiremiyoruz. Ancak geçtiğimiz yıl, tüm hazırlıkları tamamlanmış olmasına rağmen yine pandemi koşulları sebebiyle gerçekleştiremediğimiz yarışmanın birbirinden yetenekli finalist gençlerini, bizler için özel olarak hazırladıkları video performanslarıyla, “Frankofoni Baharı” etkinliklerimiz kapsamında, yarışma dışı bir gösterimle ağırlıyoruz.

Hepinize müzik dolu günler dileriz.

Not: Pandemi nedeniyle videolar finalist öğrenciler tarafından kendi imkanlarıyla hazırlanmıştır.