“Çevre Dostu Lise”miz, TÜRÇEV’in Uluslararası Bir Programına Katıldı

"Çevrenin Genç Sözcüleri" (YRE) arasındayız!

Aralık 2013, idarenin önerisiyle Lisemizde 5 çevre dostu komite kuruluyor, öğrenciler büyük bir işbirliği içinde çalışıyorlar... "Çevre Dostu Yaşam" projesi hayata geçiyor !
Mart 2015... Ne çok yol katettik ! Öğrencilerimizin duyarlı yaklaşımları ve çalışmaları uluslararası tanınan bir gençlik ağına katılmamızla ödülleniyor.
Saint Benoît artık, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, TÜRÇEV’in bir üyesi, Türkiye’yi Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEE)’de temsil eden ve gençlerin, sürdürülebilir kalkınma ve yurttaşlık kavramlarını anlamaları ve çevreyi korumaya yönelik eğitim almalarını amaç edinmiş bir vakıf.

2013-2014 ve 2014-2015’in ilk dönemi, fikir üretme ve çalışmalara odaklanma açısından yoğun zamanlardı. Bu proje kapsamında yürütülen birçok etkinlik meyvelerini vermeye başladı. Bugün, projemiz uluslararası bir ünvanla tanınıyor ve lisemizin başarılarına bir yenisini katıyor.
“İnsan olma”yı hedefleyen bir formasyon süreci : öğrencilerimizi çevreye duyarlı eylemler konusunda, okul bünyesinde kendi koşullarını geliştirme, kendine, diğerlerine ve çevresine saygılı olma konularında bilinçlendirme…Lise, artık çok güzel düzenlenmiş geniş alanlar sunuyor öğrencilerine ! Farklı bahçelerimizin çiçeklendirilmesi, yeşil alanlar, dinlenme ve paylaşım mekanları oluşturulması gibi. Dünya Çevre Günü Saint Benoît’da layıkıyla kutlandı!

Çevre dostluğunun, temelinde, İnsana Saygının yer aldığı sosyal ve hümanist bir boyutu da vardır. Bu bakış açısıyla, öğrencilerimiz sosyal projelere yüreklerini koydular : Yaşlılar bakımevinde onlarla zaman geçirmek, Anadolu köy okulları için giysi ve okul malzemesi toplamak, otistik öğrencilerle atölye çalışmaları yapmak, Avrasya Maratonu’nda gönüllü olarak görev almak ve engelliler için koşmak, ihtiyacı olanların yanında olmak, kötü koşullarda eğitim veren okullara yardımcı olmak, hayvan barınaklarına yiyecek yardımında bulunmak…
Lisenin eğitim kadrosu, öğrenciler ve öğretmenler, özellikle öğrenciler İÇİN ve öğrenciler TARAFINDAN yürütülen bu projede özveriyle çalışmaktalar.

Çevre komitelerinin başkanları ve eko temsilcilerin önerileriyle çeşitli eğitsel kulüpler de bu projeye destek olmaktalar. Her komite farklı bir konuya eğilmekte :

▪ Sağlık ve Yaşam Kalitesi
▪ Sosyal Çevre ve Yaşam Kuralları
▪ Yaşam Alanları ve Yaşam Kuralları : Bina ve Ekipmanlar
▪ Yaşam Alanları ve Yaşam Kuralları : Çevre ve Atıklar
▪ Okul İçi Dayanışma ve Yardım

Tohumlar ekildi, meyveleri topluyoruz!
Projemiz, bu uluslararası programa dahil olmaktan aldığı güçle 2015-2016 yılında daha da büyüyüp gelişecektir.