Caz Konseri : “Jef Giansily Quintet”

Saint Benoît'da Uluslararası Cazın Büyüsü

Saint Benoît Lisesi’nin eğitim kadrosu,
sizleri, Silüet Salonuna,
Jef Giansily Quintet” konserine
davet etmekten büyük mutluluk duyuyor.

Tarih: 7 Aralık 2017, Perşembe günü
Saat: 19:00
Giriş: Lüleci Hendek sokak

Öğrenciler, veliler, Saint Benoît Lisesi’nin dostları,
bu konsere hepinizi bekliyoruz !

_____

Amerikalı ve Fransız ünlü müzisyenlerden oluşan bu beşli, piyanistin orijinal müziği etrafında buluşmaktadır. Jef Giansily Quintet’in yaptığı müzikte dinamik, içinde değişken tempo ve ruh halleri barındıran, ama merkezinde hep lirik ögeleri ön planda tutan bir yaklaşım vardır.

Grup üyeleri :

• Paris doğumlu Jean-François « Jef » Giansily, Istanbul’da yaşayan Fransız bir müzisyen. Grup üyesi olarak, uzun bir süre Grammy Award ödüllü şarkıcı Geraldine Hunt ile ve İstanbul’da geçici bir süreliğine bulunan birkaç solist ile birlikte çalışmıştır. Giansily’nin yaptığı modern cazda, aksak ölçüler, içinde değişken tempo ve ruh halleri barındıran ama merkezinde hep lirik ögeleri ön planda tutan bir yaklaşım vardır. Ayrıca, Jean-François Giansily, EFMI’nin (Istanbul Fransızca Müzik Okulu) müdürüdür. 2004 yılından beri, EFMI’de piyano ve armoni dersleri vermektedir.
  • Hermon Mehari‘nin merakla beklenen Bleu (Mavi) adındaki albümü, trompetçi kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Albüm piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra, iTunes’da caz kategorisinde zirveye yerleşmeyi başardı. Bu çalışmada, Aaron Parks (ECM) piyano, Logan Richardson (Blue Note) saksafon, Peter Schlamb vibrafon, Ryan J. Lee davulda, Rick Rosato ise kontrbasda performanslarını sergilemektedirler. Hermon Mehari, 2014 yılında Clermont-Ferrand’da gerçekleşen uluslararası festivalin tanıtım afişlerinde (“Jazz en Tête”/”Caz en başta”) tanımı yer almıştır.
  • Pierre Bernier, Pôle Supérieur Paris-Boulogne’dan mezun olan bir öğretmen, saksofoncu ve bestecidir. Uzun yıllar Paris’te yaşamaktadır. Morvan/Govin/Bernier üçlüsü, quartet pinocchio, TWNSHP gibi çalışmaların yanısıra Camille Durand’ın Wanderlust’ü veya Franck Tortiller’in OJJB’si gibi daha kapsamlı projelerde de görev almaktadır. Fransa, Portekiz, Almanya ve İtalya’da birçok kulüp  ve festivalde yer almıştır.
  • Richmond (Virginia) asıllı Matthew Hall, 2009 yılından beri İstanbul’da yaşamaktadır. Hall, yurtdışında aranan başarılı bir kontrbasçı. Davulcu Jimmy Cobb gibi cazın efsanevi ustalarının yanında birçok farklı ortamda müziğini icra etmiştir. Sarp Maden, İmer Demirer, Ayşe Gencer, Cengiz Baysal gibi birçok sanatçının projelerinde yer aldığını görebiliriz.
  • Yirmi yılı aşkın profesyonel müzisyen deneyimiyle, Darrell Green   perküsyon sanatında ustalık seviyesini çoktan aştı. Aranan bir müzisyen olarak çok yoğun çalışan Green, Red Holloway’da Ambrose Akinmusire (Blue Note) gibi birçok büyük ustanın yanında bulundu.  Darrel Green, Pharoah Sanders, Dr. Lonnie Smith, Antoine Roney, Sherman Irby, Russell Malone, Steve Turre, Wallace Roney, James Carter, Jeremy Pelt gibi sanatçılarla ve tabii ki kendi grubu olan “Darrell Green Quintet” ile birlikte sürekli olarak çalışmaktadır. New York, Avrupa ve Japonya’da çok aranan bir davulcudur.