Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümü

22 - 23 Mart 2013

Çanakkale Zaferinin 98. yılı sebebiyle, tarihimizin ‘’Suskun Tanıkları ‘’ olan şehitlerimize minnettarlığını ifade etmek isteyen 24 öğrenci Çanakkale’ye gitmiştir.23 Mart 2013 Cumartesi :Sabah çok güzel bir hava vardı. Yapılan kahvaltının ardından Gelibolu yarımadasına geçmek için arabalı vapura binildi.
1953 yılında NATO Tatbikatından dönerken Nara Burnunda çarpışma sonucunda batan DUMLUPINAR Denizaltısı’nda şehit olan 81 denizcimizin anısına Boğaz sularına karanfiller bırakan St.Benoit’lılar duygulu anlar yaşamışlardır.

Eceabat’a geçen grubumuz önce Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası ve Şahindere şehitliğini ve ardından Çanakkale Şehitleri Abidesini ziyaret ettiler.
Burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Şehitlerine minnettarlığımızın ifadesi olarak okulumuza ait bir tören düzenlenmiştir.

Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan tören saygı duruşuyla sona ermiştir.
11A sınıfından Katia Basmacı ve Orkun Çaçur arkadaşları adına bu şerefli görevi yerine getirmişlerdir.

Çanakkale Savaşları tarihte “savaşın yenildiği yer” olarak geçer.
Bu sözün günümüzde de geçerli olduğuna inanan öğrencilerimiz, bu inançlarının göstergesi olarak Fransız mezarlığını ziyaret etmiş ve bu topraklarda yatan genç Fransızları saygıyla anmışlardır.
Gezinin son durağı Conkbayırı olmuştur.

Duygu dolu bir günün hatırasıyla, öğrenciler liseye dönmüşlerdir.