Campus France, Kayıt Nasıl Yapılır ?

"Üniversiteye Doğru" Projesi

Lise 4 öğrencisiyim ve yüksek öğrenimime Fransa’da devam etmek istiyorum.
Bunun için Campus France’a kayıt olmam gerekiyor.
Dosyamı nasıl doldurabilirim ? Hangi evraklar gerekiyor ?
Lisemiz, Campus France aracılığıyla, üniversite ya da mimarlık okulları ile ilgili tüm sorularınızı yanıtladığı gibi yararlı ve pratik bilgiler de vermektedir.

Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyenlere yönelik bir kurum olan Campus France, öğrencilere, kişisel ve mesleki projeleri doğrultusunda farklı üniversitelere başvurabilecekleri bir internet sitesi sunmaktadır.Campus France sitesinden, dosyanızı oluşturmak için gereken belgeleri görebilirsiniz.Fransız Kültür Merkezi’ne iletilmek üzere aşağıdaki dokümanlar (05 Aralık 2022 tarihine kadar) Sn.Tamar Sefer’e verilecektir. Önemli: Bu yıl başvurular daha erken kapanıyor.

• Beyaz DAP  için 15 Aralık 2022’ye kadar (L1’de kayıt)

• Sarı DAP  için 15 Aralık 2022’ye kadar (mimarlık okuluna kayıt)

1) Kayıt

Türkiye Campus France sitesine kayıt olmanız gerekmektedir: www.turquie.campusfrance.org

2) Form doldurma ve Tercih

15 Aralık 2022 tarihine kadar internet sitesinden “Campus France formunu” doldurmuş olmanız
ve okuyacağınız bölüm/leri ve tercih ettiğiniz 3 üniversiteyi seçip 15 Aralık 2022 tarihine kadar onaylamanız gerekmektedir. 15 Aralık 2022’ye KADAR BU ONAYI YAPMAZSANIZ, BAŞVURUNUZ KABUL EDİLMEYECEKTİR.
Sadece tek bir başvuru dosyası oluşturabilirsiniz. Başvuru dosyanızda 1 veya 3 farklı bölüm ve 3 üniversite tercihi yapabilirsiniz, tercihleriniz şu şekilde olabilir :
• Üç farklı üniversitede tek bölüm;
• aynı üniversitede üç farklı bölüm ;
• üç farklı üniversitede üç farklı bölüm.
Örnek :
Tercih n°1 : licence mention « Economie » à l’université d’Amiens
Tercih n°2 : licence mention « Economie-Gestion » à l’université d’Angers
DİKKAT ! Farklı bölümler seçebilirsiniz. Ancak üniversitelerin öğrenci seçme komisyonları, eğitim ve mesleki projenizi bir bütün olarak değerlendirdiklerinden, tutarlılık açısından yakın bölümlerin seçilmesi tavsiye edilir.
Mimarlık okuyacak öğrencilerin ise iki tercih hakkı vardır.

3) Başvuru ücreti

Başvuru ücretini 15 Aralık 2022 (Sarı DAP) ve (Beyaz DAP) tarihine kadar yatırmak zorunludur.
— TEB bankasının herhangi bir şubesine gidip IBAN (Euro hesabı): TR55 0003 2000 0000 0048 7585 03 Hesaba Campus France işlem harcını yatırmanız gerekmektedir:
— Başvuru ücreti:

•  170 Euro (Avro olarak yatırılması gerekiyor)
  • Ödemenizi yaparken TR ile başlayan Campus France numaranızı, adınızı ve soyadınızı belirtmeyi ve dekonta yazdırmayı unutmayınız.

4) Gereken belgeler

Bağlı olduğunuz Campus France merkezine dosyanızı iletmeniz gerekmekte olup, Ankara, İstanbul veya İzmir. Campus France için bu işlem 15 Aralık  2022 tarihine kadar yapılmalıdır.
Dosyanızın içinde bulunması gereken belgeler:

• Doğum kayıt örneği (uluslar arası geçerli, nüfus dairesinden alınacak).
  • Lise öğrencisi olmanız durumunda, önceki iki yılın ve son sınıfın birinci dönemine ait transkriptler.-
  • Lise öğrencisi olmanız durumunda öğrenci belgesi,
  • Campus France işlem harcınızı yatırdığınıza dair banka dekontunun aslı,

Dikkat : 2022-2023 Akademik Yılı Campus France kılavuzunda 7.sayfa da “statut particulier” bölümü için “Je ne suis dans aucun des cas ci-dessus” işaretlemeli.

DAP

Mimarlık okulları