“Üniversiteye Doğru” Projesi

Lise 4 öğrencisiyim ve yüksek öğrenimime Fransa’da devam etmek istiyorum.
Bunun için Campus France’a kayıt olmam gerekiyor.
Dosyamı nasıl doldurabilirim ? Hangi evraklar gerekiyor ?
Lisemiz, Campus France aracılığıyla, üniversite ya da mimarlık okulları ile ilgili tüm sorularınızı yanıtladığı gibi yararlı ve pratik bilgiler de vermektedir.

Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyenlere yönelik bir kurum olan Campus France, öğrencilere, kişisel ve mesleki projeleri doğrultusunda farklı üniversitelere başvurabilecekleri bir internet sitesi sunmaktadır.Campus France sitesinden, dosyanızı oluşturmak için gereken belgeleri görebilirsiniz.Fransız Kültür Merkezi’ne iletilmek üzere aşağıdaki dokümanlar (15 Ocak 2018 tarihine kadar) Sn.Tamar Sefer’e verilecektir.

1) Kayıt

Türkiye Campus France sitesine kayıt olmanız gerekmektedir: www.turquie.campusfrance.org

2) Form doldurma ve Tercih

22 Ocak 2018 tarihine kadar internet sitesinden “Campus France formunu” doldurmuş olmanız
ve okuyacağınız bölümü/leri ve tercih ettiğiniz 3 üniversiteyi seçip 22 Ocak 2018 tarihine kadar onaylamanız gerekmektedir. 22 OCAK 2018’E KADAR BU ONAYI YAPMAZSANIZ, BAŞVURUNUZ KABUL EDİLMEYECEKTİR.
Sadece tek bir başvuru dosyası oluşturabilirsiniz. Başvuru dosyanızda 1 veya 3 farklı bölüm ve 3 üniversite tercihi yapabilirsiniz, tercihleriniz şu şekilde olabilir :
• Üç farklı üniversitede tek bölüm;
• aynı üniversitede üç farklı bölüm ;
• üç farklı üniversitede üç farklı bölüm.
Örnek :
Tercih n°1 : licence mention « Economie » à l’université d’Amiens
Tercih n°2 : licence mention « Economie-Gestion » à l’université d’Angers
DİKKAT ! Farklı bölümler seçebilirsiniz. Ancak üniversitelerin öğrenci seçme komisyonları, eğitim ve
mesleki projenizi bir bütün olarak değerlendirdiklerinden, tutarlılık açısından yakın bölümlerin
seçilmesi tavsiye edilir.
Mimarlık okuyacak öğrencilerin ise iki tercih hakkı vardır.

3) Başvuru ücreti

Başvuru ücretini 22 Ocak (Sarı DAP) ve 22 Ocak 2018 (Beyaz DAP) tarihine kadar yatırmak zorunludur.
— TEB bankasının herhangi bir şubesine gidip IBAN (Euro hesabı) : TR55 0003 2000 0000 0048 7585 03 Hesaba Campus France işlem harcını yatırmanız gerekmektedir:
— Başvuru ücreti :

• 22 Ocak 2018’ye kadar 165 euro
  • Ödemenizi yaparken TR ile baslayan Campus France numaranızı, adınızı ve soyadınızı kesinlikle belirtmeyi unutmayınız.

4) Gereken belgeler

Bağlı olduğunuz Campus France merkezine dosyanızı iletmeniz gerekmekte olup, Ankara, İstanbul veya İzmir. Campus France için bu işlem 22 Ocak 2018 tarihine kadar yapılmalıdır.
Dosyanızın içinde bulunması gereken belgeler:

• Doğum kayıt örneği (uluslar arası geçerli, nüfus dairesinden alınacak).
  • Lise öğrencisi olmanız durumunda, önceki iki yılın ve son sınıfın birinci dönemine ait transkriptler.
  • Lise öğrencisi olmanız durumunda öğrenci belgesi,
  • Campus France işlem harcınızı yatırdığınıza dair banka dekontunun aslı,
  • İlk tercih olarak Campus France’a üye olmayan bir üniversiteyi seçenler : 2 küçük zarf, bir pul, bir büyük zarf (tüm zarfların üzerine alıcı kısmına geçerli ad, soyad ve posta adresinizi yazmanız gerekiyor), 2 büyük zarf (birinde ikinci tercihin adresi, diğerinde üçüncü tercihin adresi bulunacaktır) ve 5 uluslar arası cevap kuponu (postaneden alınacak).
Üniversite 1 sınıf başvurularında izlenecek yol Mimarlik başvurularında izlenecek yol Mimarlık okulları DAP