Campus France Başvuruları

Dosyalar kapandı, şimdi heyecanla kabulleri bekleme zamanı!

Üniversiteye Doğru projemiz kapsamında Fransa'ya üniversite eğitimi için başvuru yapacak öğrencilerimizle çalışmaya 2022-2023 eğitim yılının ilk aylarında başladık.

Nasıl Hazırlandık?

Campus France sisteminin tanıtımı için medyatek görevlileri ile Silüet salonunda bir toplantı düzenledik. Bu toplantıda öğrencilerimize okuyabilecekleri branşları, gerekli belgeleri ve ne şekilde araştırma yapabilecekleri konusunda yönlendirmeler yapıldı.

Ekim ayında velilerimize ve öğrencilerimize Campus France Yetkilisi Serpil Gün konferans düzenledi ve başvuru için genel bilgileri verdi.

Öğrencilerimizi seçecekleri bölümlere göre gruplara ayırarak bilgilendirme toplantıları yaptık,daha önceki yıllarda başvuru yapan öğrencilerin kabul edildikleri üniversiteleri onlarla paylaştık.

Ekim ayının sonuna doğru başvuru sürecinin başlaması ile, sınıf sınıf başvuru yapacak öğrencilerle Müdür Yardımcılarının eşliğinde başvuru dosyalarını açmaya başladılar.
Fransızca derslerinde ise öğretmenleri ile CV ve niyet mektuplarını hazırlamaya başladılar.

Kasım ayının sonuna doğru tekrar sınıfça sistemden üniversitelerini seçip dosyalarını tamamladılar. Aralık ayında gerekli belgeleri de ekleyerek dosyaları Campus France yetkililerine ilettiler. 2022’nin son günlerinde dosyalar Türkiye’deki yetkililer tarafından onaylandı.

Başvuruların bölümlere göre dağılımı:

Toplamda 110 öğrenci farklı branşlara başvurularını yaptı.
➔ %50’si, iktisat, işletme ve AES(İktisadî ve Kamusal Yönetim)
➔ %23’ü fizik, kimya, mühendislik bilimleri ve yaşam bilimleri
➔ %10’u hukuk
➔ %6’sı mimarlık ve plastik sanatlar
➔ %2’si sinema ve dil bölümlerini tercih etti.

Ve artık öğrencilerimiz heyecanla kabullerini gelmesini bekliyorlar.

Tüm öğrencilerimize bol şans diliyoruz, yolları açık olsun!