“Campus France Académie” Programı

Fransa'da eğitim hakkında bilgilendirme toplantısı - L3, L4 öğrencileri ve velileri

Üniversite eğitimlerine Fransa'da devam etmek isteyen öğrencilere yardımcı olmak ve onları daha iyi hazırlamak için, Türkiye Campus France ekibi, "Campus France Académie" (Campus France Akademi) adlı programı geliştirdi. Bu çalışma çerçevesinde, Campus France, bir bilgilendirme toplantısı sırasında bu özel programı Lise 3 - Lise 4 öğrencilerine ve velilerine sunacak.

Bu bilgilendirme toplantısı,
3 Mayıs Perşembe günü saat 15 : 15’te
Saint Benoît Lisesi’ndeki Silüet Salonunda
gerçekleşecek.

​Bu program, çoğunlukla Fransa’da okumak isteyen ve İstanbul’daki frankofon liselerinden gelen tüm lise öğrencilerini ilgilendirmektedir.

Program tanıtım broşürünü ve program ile ilgili detaylı bilgileri ekte bulabilirsiniz.

Ayrıca, aşağıda bulunan bağlantıda, programın genel bilgilerine de ulaşabilirsiniz : http://www.ifturquie.org/aktualite/programme-campus-france-academie-special-turquie/

“Campus France Académie” Program Tanıtımı

2018 Campus France Akademisi, Campus France Paris’in, Grenoble Üniversitesi Fransızca Eğitim Merkezi’nin (daha sonra Saint-Etienne ve Brest) iş ortaklığıyla geliştirilen, öğrencilere dil takviyesi vermek ve Fransa’daki öğrencilik hayatlarında onlara eşlik etmek için bir program sunuyor.

Bu program, sadece, Fransa Türkiye Büyükelçiliği bünyesinde, halen üniversitede okuyan veya gelecekte okuyacak olan Türk üniversite öğrencilerine ayrılmıştır. 27 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu program, Fransa’da zengin deneyimden yaralanmak isteyen başta Frankofon Türk  liselerin 12. sınıf öğrencilerine olmak üzere, Fransız dili, eğitimi ve kültürüne ilgi duyan 11.sınıf öğrencilerine de hitap ediyor. Bu kişiye özgü program, dil takviyesinin yanı sıra Fransız kültürüyle ilgili eğitim de sunuyor. Programda, 12. sınıf öğrencileri için yüksek öğrenim hedefleri içeren bir formasyona da yer verilecektir.

Flyer