Brüksel : Diplomatik Ziyaretler ve Tadım Günleri

Kültür ve eğitim amaçlı gezi

Öğrencilerimizin Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’e yaptıkları geziyi aşağıda keşfedebilirsiniz.

Otelde yaptıkları güzel kahvaltının ardından Avrupa Gençlik Kulübü öğrencileri Avrupa Parlementosu’na gittiler ve Avrupa’nın çok dilliliği hakkında bir video izlediler. Avrupa Parlementosu’nda kullanılan resmi diller konusunda bilgi edinen öğrenciler ayrıca Parlemento’daki siyasi partilerin nasıl oluştuğu konusunda bilgi aldılar.
Öğle yemeğinde Luxembourg Meydanı’nda Belçika mutfağına özgü lezzetleri tattılar ve öğleden sonra Bölgeler Komitesi ile Ekonomik ve Sosyal İşler Komitesi’ni ziyaret ettiler.
Öğrencilerimiz ziyaretlerine Sayın Kader Sevinç ile görüşerek devam ettiler. Güzel bir Türk kahvesinin eşlik ettiği bu görüşmede öğrencilerimiz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım süreci hakkında bilgi aldılar.
Sonrasında midyeleriyle ünlü “Chez Léon” lokantasında yemek yediler.
______
Bu sabah, Avrupa Gençlik Klubü öğrencileri Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’ne giderek okulumuzun eski bir mezunu olan müstaşar Sayın Engin Solakoğlu ile görüştüler. Sayın Solakoğlu öğrencilerimize Belçika’da özellikle Brüksel’de yaşayan vatandaşlarımız hakkında bilgi verdi. Kendi iş hayatından örnekler vererek fransızcanın önemi üzerinde durdu.Daha sonra, Avrupa Komisyonu Belçika eski temsilcisi Sayın Pascal Goergen ile bir araya geldiler. Sayın Goergen öğrencilerimize “Avrupa Mahallesi”nde sanal bir tur yaptırdı ve bu mahallenin değişik kurumlarını öğrencilerimize tanıttı. Daha sonra öğrencilerimiz, kadın hakları, mülteciler ve adalet gibi konularda önceden beyaz tahtaya yazmış oldukları anahtar kelimelerden yola çıkarak Sayın Goergen’e sorular yönelttiler.
Sunumun sonunda öğrencimiz kendisine Türkiye’den getirdikleri hediyeleri verdiler.
Yarınki istikametimiz, su kanalları, çikolatası ve hediyelik eşya mağazalarıyla Bruges…

______
Bruges ! Bruges şehri !
Öğrencilerimiz, şehir merkezine yapılan kısa bir yürüyüşün ardından su kanallarında tekne turuna katıldılar. Öğrencilerin bir kısmı hediyelik eşya dükkanlarının ve çikolatacıların olduğu şehrin dar sokaklarını arşınlarken, diğer bir kısmı ise sıcakta oturup kahvelerini yudumlamakla yetindiler.
Günün sonunda Bruxelles’e geri dönüldü.

Zengin deneyimlerle dolu bir gezi !