“Brüksel, Avrupa’nın Başkentine Doğru…”

Belçika; kültür ve eğitim amaçlı gezimizde ilk gün!

Sabah çok erken buluşma, Brüksel uçuşu…

Brüksel havaalanına inen Avrupa Gençlik Klubü öğrencileri trenle şehir merkezine vardılar. Otelde kısa bir süre kalan öğrenciler, Tüsiad bürosuna gidip genel koordinatör Sayın Bahadır Kaleağası tarafından kabul edildiler.
Sayın Kaleağası öğrencilerimizi uluslararası ilişkiler ve “Değişken bir Avrupa’ya doğru” kavramı hakkında bilgilendirdi.Ülkeleri “güçlü ve bağımsız ülke” yapan sosyal kalkınma, demokrasi ve ekonomi gibi ilk üç değer üzerinde durdu.
Öğrencilerin sorularına cevap veren Sayın Kaleağası daha sonra yine öğrencilerin İstanbul’dan getirmiş oldukları son kitabını imzaladı.
Öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi !
Akşamüstüne doğru, Luxembourg Meydanı’nda bir yürüyüş yapan öğrenciler, Türkiye’nin AB nezdindeki daimi temsilciliğinde Sayın Müşteşar Azize Sargın’ın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde kapamakla yükümlü olduğu fasılalar ve sığınmacıların sorunları konusunda kendilerine vermiş olduğu açıklamaları dikkatle dinlediler.
Gün oldukça uzundu… bu gece iyi dinlenmek gerek çünkü yarın yine ziyaretlerle dolu bir gün daha Avrupa Birliği’nin başkentinde öğrencilerimizi bekliyor.