“Bir Paris Gecesi”, Silüet, Cem Kaprol Septet’i Ağırlıyor

Çevrimiçi Bir Konser, Michel Legrand ve Michel Petrucciani

31 Mart 2021 günü, Silüet Salonunda bir kez daha caz tınıları yankılanacak.
Michel Petrucciani ve Michel Legrand'ın değerli ve renkli parçaları eşliğinde, seçkin notalar, melodilerle bütünleşecek.
Saint Benoît Lisesi mezunu, caz müziğin başarılı sanatçısı Cem Kaprol, gençlik yıllarını geçirdiği okuluna dönerek, caz müziği ile özdeşleşmiş Silüet Salonumuzda, bizlere bir ''Paris gecesi'' yaşatacak. Kaprol’e kendisi gibi Saint Benoît mezunu olan, Gülce Duru (vokal) ve Sıtkı Sırtanadolu’nun (gitar) yanı sıra Selin Nardemir (çello), Yarkın Tuncer (kontrbas), Şenova Ülker (trompet) ve Riccardo Mareghni (davul) eşlik edecek.

Frankofoni Festivali kapsamında,

sizleri,

Silüet Salonumuzda

düzenlenecek olan

Cem Kaprol Septet

konserine davet etmekten mutluluk duyarız.

31.03.2021

Saat: 18:00

Konseri izlemek için, lütfen BURAYA tıklayınız.

Diğer bağlantı için, lütfen BURAYA tıklayınız.

Michel Petrucciani ve Michel Legrand… Hayatlarını müziğe adayan iki büyük isim.

Michel Legrand, çok yönlü bir sanatçıdır. Beste, düzenleme, yorum, caz, film müzikleri gibi bir çok sanat alanında usta bir isimdir. İlk oskarını, 1968 yılında, Norman Jewisson’un ”Kibar Soyguncu” (L’Affaire Thomas Crown) filminin müziğiyle alır. İkinci oskarını, 1971 senesinde, Robert Mulligan’ın ”Yaz Günüydü” (Un été 42) filminin, üçüncü oskarını ise, 1983’de, Barbara Streisand’ın ”Yentl” filminin müziğiyle kazanır. 2019 yılında, Paris’te vefat eder.

Caz müziğin dev ismi Michel Petrucciani… Bir kemik hastalığına sahip olmakla beraber, müziğe karşı istisnai bir yeteneği vardır. 4 yaşındayken, bir piyanosunun olmasını ister. 15 yıl boyunca, bu piyanonun başında, her gün sekiz saat geçirecektir. Bu inanılmaz disiplini sayesinde, 5 tane albüm gerçekleştirir. 1999 yılında, kendisinden geriye, büyüleyici şarkılar bırakarak, 37 yaşında vefat eder.

Cem Kaprol

Cem Kaprol, müziğe, 8 yaşındayken ilgi duymaya başlar. Saint Benoît Lisesi mezunu olan Kaprol’un caz müziğine olan tutkusu, lise yıllarında doğar. Bu tutku, ona, üniversite yıllarında da eşlik eder. Raci Pişmişoğlu ve Ömür Gidel gibi caz müziğinin önemli isimleriyle çalışır. Üniversite eğitimine, New York’da, Mannes Müzik Okulu’nda (Mannes School of Music) devam eder ve burada da, Armen Donelian, Richie Beirach ve Phil Markowitz ile birlikte çalar. 90’lı yılların sonlarına doğru, Türkiye’ye geri döner ve konserler verir.

Cem Kaprol ve ona eşlik eden Saint Benoît mezunu müzisyenler, bizleri, unutulmaz şarkılar eşliğinde, bir yolculuğa çıkaracaklar.

Tanıtım Videosu

Repertuvar

1. Jardin d’Hiver
  2. Les parapluies de Cherbourg