Bilim Kurgu : Frankofon Liselerle 5.Yolculuğumuzun Son Durağı

Ünlü isimlerden oluşan jürinin belirlediği ödüller sahiplerini buldu !

"Hayal et, hayallerini bizlerle paylaş" hedefiyle yola çıktığımız ve bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz, Saint Benoît Lisesi “Frankofon Liseler arası Fantastik - Bilim Kurgu Öykü ve 'En güzel Rüyam' Temalı İllüstrasyon Yarışması”nın ödül töreni 12 Mayıs Cumartesi Günü jüri üyeleriyle birlikte Silüet Salonumuzda gerçekleşti.

Bu yıl yine Ankara, İstanbul ve İzmir’den katılan yarışmacılarımız kimlerin kazanacağını öğrenmek için sabırsızdı. Konuklarımızı, İllüstrasyon Yarışmasını kazananların görsel çalışmalarının sergilendiği bahçemizde ağırladık. Bu çalışma, yarışmanın temasını yansıtan, rüyalara bir yer veren ve ustalıkla yapılan şaşırtıcı grafiklerden oluşmaktaydı.

Ardından, jüri üyeleri, sırayla, fantazya ve bilim kurgu dünyasıyla ilgili düşüncelerini ifade ettiler ve öğrencilerin yaptıkları çalışmaların çok nitelikli olması nedeniyle ödülleri kimlere verecekleri konusunda yaşadıkları zorluğu paylaşarak töreni başlattılar.

Fantazya ve Bilim Kurgu Sanatları Derneği kurucularından, öykü jürisi başkanı Barış Müstecaplıoğlu, pek çok okulun bir hevesle başlayıp devamını getirmediği benzer girişimlerin aksine Lisemizin düzenlediği bu yarışmanın gelenekselleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Önümüzdeki yılın yarışmasına daha fazla renk katmak üzere bizlerle birlikte çalışma sözü verdi.

Yazar Doğu Yücel ve Hakan Bıçakçı da genç yazarlara yazma serüvenlerinde yaralanabilecekleri çeşitli tavsiyelerde bulundular.

Silüet Salonunun sıralarındaki öğrencilerin merakı yüzlerinden okunuyordu : ödüllerini öğrenmek için sabırsızdılar. Nihayet günün en heyecanlı anlarına gelindi !

Törenin ardından, bahçedeki samimi ortamda konuklarımızı ağırlarken yarışmamıza katılan öykü ve illüstrasyonların yer aldığı 5. kitabımız inceleniyor, bir yandan da yazarlarla sohbet sürüyordu.

KAZANANLAR LİSTESİ

Bilim Kurgu Öykü Yarışması :

1. Defne – İzmir Tevfik Fikret Lisesi

2. Aslı – İzmir Saint Joseph Lisesi

3. Buse – İstanbul Saint Joseph Lisesi

Bilim Kurgu İllüstrasyon Yarışması :

1.  Selin – Saint Benoît Lisesi

2. Nilsu – Saint Benoît Lisesi

3. Eda – İzmir Tevfik Fikret Lisesi

Bu etkinliğimizin başka bir hedefi de, Türkiye’deki tüm Frankofon Liselerin öğrencileri arasında dayanışma ve dostluk ilişkilerinin pekişmesidir. Önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan bu etkinliğimizde yine birlikte olmayı umuyoruz.

Tüm öğrencileri ve öğretmenleri içtenlikle kutluyoruz.