Best Buddies Kulübü Eşleştirme Töreni

Best Buddies Kulübü öğrencileri 3 Ocak tarihinde Tomurcuk Kooperatifi’nden gelen özel gereksinimli öğrencilerle Best Buddies Eşleştirme Töreni için Silüet Salonu’nda bir araya geldiler.

Best Buddies Turkey, zihinsel ve gelişimsel açıdan özel gereksinimli bireylerin topluma, okula ve sosyal hayata başarılı bir şekilde entegre olmaları için liselere özel programlar hazırlıyor. Bu hedef doğrultusunda Saint Benoît Lisesinde kurulan Best Buddies kulübünde öğrenciler özel gereksinimli bireylerle arkadaşlık bağı kuruyorlar. Eşleştirme törenlerinde seçilen öğrenciler ilk kez bu etkinlikte karşılaşıp uzun yıllar devam edecek arkadaşlıklarının ilk adımını atıyorlar.

İnsanî ve hümanist değerleri benimseyen eğitim anlayışıyla öğrencilerini yetiştiren Saint Benoît Lisesi’nde gerçekleşen bu anlamlı gün, okul müdürü M.Masin’in açılış konuşmasıyla başladı. Saint Benoît okul müdürü, açılış konuşmasının ardından ilk eşleşmeyi gerçekleştirdi. Tören, geçen yıl Best Buddies Kulübü’nde olan öğrencilere takdim edilen plaket töreni ve özel gereksinimli öğrencilerin mini konseri ile devam etti. Törende öğrencileri bir sürpriz bekliyordu. Kendisi de Saint Benoît mezunu olan Sarp Levendoğlu bu özel güne bir video ile katılarak öğrencilere destek verdi.

Türk Müdür Başyardımcısı Serhat Yalamanoğlu ve Tomurcuk Kooperatifi Ortağı ve Özel Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Güler’in eşleştirmeleri ve konuşmasının ardından günün sonunda tüm öğrenciler bir araya gelip hatıra fotoğrafı çektirdiklerinde yeni arkadaşlarla eşleşmenin mutluğu yüzlerinden okunuyordu.

Saint Benoît Lisesi Best Buddies Kulübü Hakkında:

Saint Benoît Lisesinde yer alan dayanışma, başkalarına karşı farkındalık ve ön yargıları aşma konusunda çalışan pek çok kulüp mevcuttur. Bu kulüplerden biri de geçen yıl kurulan Best Buddies Kulübüdür. Best Buddies Turkey, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata, okullara, işyerlerine ve topluluklara başarılı bir şekilde entegre oldukları bir dünya hedefliyor. Proje kapsamında yer alan programlar, bu topluluk içerisindeki bireylerin akranlarıyla anlamlı dostluklar kurmalarına, başarılı işler elde etmelerine, bağımsız yaşamalarına yardımcı olmaktadır. Bu hedef doğrultusunda lisemizde kurulan Best Buddies kulübünde öğrencilerimiz zihinsel veya gelişimsel engelleri bulunan öğrenciler ile bir araya gelip arkadaşlık kuruyor. Yıl boyunca düzenlenen eğitimlere katılarak bireylerin duygusal, işlevsel ve doğal ihtiyaçları hakkında farkındalık kazanan öğrencilerimiz kulüp çalışmalarında liseminizin insani ve çok yönlü hümanist eğitim anlayışına katkıda bulunuyor.
Bilgi için BURAYA tıklayınız.

Tomurcuk Kooperatifi Hakkında :

Tomurcuk Kooperatifi; özel gereksinimli bireylerin tüketen değil üreten bireyler olarak toplumda var olması, bağımsız yaşam becerileri kazanarak sosyal hayata katılabilmeleri amacıyla kurulmuştur. Kooperatifte destek eğitim programları sunulmaktadır.
Bilgi için BURAYA tıklayınız.